Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Audemars Piguet obećao nezamislivu stvar!

Luksuzna kompanija nastup baš kako treba-luksuzno!

Juče je set satova uzdrmala vest koja dolazi direktno od CEO kompanije Audemars Piguet, gospodina François-Henry Bennahmias. On je javnosti saopštio da će AP uvesti osiguranje za nove satove koji budu ukradeni prvim vlasnicima!

Suočeni smo sa svetto u kojem je razlika između onih koji imaju i nemaju sve veća. Nemaština je na sve strane, a najveća razlika pravi se u najvećim svetskim gradovima. Upravo u njima se dešavaju najveće, najčešće i najbrutalnije pljačke luksuznih satova. Spisak najopasnijih gradova možete pronaći ovde. Na meti su najčešće tri brenda: Patek Philippe, Audemars Piguet i Rolex.

Kako bi smanjili štetu i umirili svoje verne kupce iz kompanije Audemars Piguet su saopštili da od 2024. godine na snagu stupa ”osiguranje satova” za modele koji su kupljeni u 2022. i 2023. godini, kao i u tekućoj 2024-oj. Pod osiguranjem spadaju sledeće dve opcije: dobijanje novog modela ili povrat novca. Na par mesta se spominje cifra od 55.000$ do koje bi garantovao povrat novca ili nvoog sata, ali verujem da će i vlasnici skupljih modela imati pravo na ovo osiguranje.

Kako će ovo funkcionisati?

Prvi uslov da bi se apliciralo za osiguranje ručnog časovnika jeste da je kupljen od 2022. godine pa na dalje. Vlasnik koji aplicira za kupovinu mora poslati fotografiju svog sata uz serijske brojeve istog kao dokaz, a u AP-u će izvršiti proveru. Pravo na osiguranje imaće samo prvi vlasnici, tj ljudi koji su kupili sat direktno u butiku. U slučaju dalje prodaje drugi i svaki sledeći vlasnik gubi pravo na osiguranje svog sata.

Kada se ispune dati uslovi i Audemars Piguet odobri osiguranje ono stupa na snagu od dana kupovine sata (a ne od dana podnošenja zahteva) pa dve godine unapred do istog datuma.

U slučaju krađe ili oštećenja u slučaju pljačke vlasnik sata je dužan da pošalje prijavu sa zvaničnim dokumentima iz nadležne policije u tom regionu/gradu o prijavljenom slučaju. Ukoliko je sat samo oštećenjen prilikom krađe, a vlasnik je uspeo da ga sačuva na svojoj ruci, kompanija Audemars Piguet snosi sve troškove popravke i servisa.

Bravo za Audemars Piguet!

Ovim potezom postaju prva kompanija koja je omogućila ”ful kasko” u svetu luksuznih satova u slučaju krađe. Pljačke su sve učestalije i postaju jedan od najvećih problema u svetu satova, jer vlasnici malo skupljih i onih zaista skupih časovnika se više ne osećaju bezbedno u velikim svetskim gradovima, gde je verovatnoća da im neko skine sat gotovo 100%.

Svaka čast na ovom potezu i jedva čekam da vidim kako će ovo funkcionisati na delu, jer sve počinje tek od 2024. godine.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.