Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Baltic Hermétique Glacier

Novi Baltic field modeli sa brojčanicima koji su inspirisani ledom donose moderniji dizajn i izgledaju odlično.

Baltic je fransuski mikrobrend koji iako je mlad, već par godina unazad se izdvaja od konkurencije pre svega svojim dizajnom. U oktobru mesecu ovaj brend izbacio je kolekciju pod nazivom Hermétique o kojoj smo detaljnije pisali na sajtu a koju karakteriše dizajn field watch-a. Danas je Baltic ovu kolekciju proširio za još dva modela i nije odstupio od svoje do sada razrađene taktike “manje je više”.

Izvor: Baltic

Oba nova Baltic Hermétique Glacier modela dolaze u limitiranoj seriji i izrađeni su od 316L nerđajućeg čelika. Prečnik kućišta koje karakteriše brušena završna obrada u kombinaciji sa visoko poliranim bezelom je skladnih 37mm ima razdaljinu od luga do luga 46mm i debljinu 10.8mm. Lično sam ljubitelj i pristalica satova manjih prečnika i uvek me raduje kada vidim sat ovakvih dimenzija.

Izvor: Baltic

Kao što im i sam naziv kaže motiv za brojčanike ovih noviteta dolazi iz prirode tačnije inspirisan je glečerima, pa je površina sitno teksturno hrapava i podseća na naprsline glečera i dolazi u beloj i crnoj boji sa prepoznatljivim 3, 6, 9 i 12 arapskim indeksima. Svi indeksi kao i kazaljke su napunjeni Super-Luminovom BGW9 koja će garantovati dugotrajnu luminaciju. Brojčanik je prekriven zaobljenim safirnom staklom a i ovoga puta Baltic se odlučio za veoma malu “pull out” krunicu na poziciji 3, kojom istini za volju nije baš jednostavno operisati. Vodootpornost je klasifikovana do 150m.

Izvor: Baltic

Što se mehanizma tiče, on se ne razlikuje u odnosu na onaj koji kuca unutar ranije predstavljenih Hermétique modela i to je Myota kalibar 9039 koji obezbeđuje oko 42h rezervne snage rada.

Izvor: Baltic

Oba Baltic Hermétique Glacier noviteta dolaze u limitiranoj seriji od 200 komada za svaku boju a cena za modele sa gumenim kaišem (u boji brojčanika) je 600 EUR dok za modele sa čeličnom ( “flat link” ili “beads of rice”) narukvicom treba izdvojiti 665 EUR. Za više informacija posetite www.baltic-watches.com

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.