Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Cartierov Watches & Wonders

Watches & Wonders 2024 – sajam satova u Ženevi i svi noviteti!

Cartier, dizajner “snova i luksuza”, neprevaziđeno Pariški kultni brend, koji u summarumu sveopšteg objedinjenja sopstvene egzistencije gaji i ubire inspiraciju u frapantnom dizajnu i zoo svijetu. Još davne 1914. godine, Cartier je pronašao svoju putanju ka pravcu kreacija inspirisanih posebnih životinjama i posebnim namjenama časovnika, na šta nas upućuje i cjelokupna egzistencija samog brenda. Cartier nam predstavlja dvije kolekcije, Animal Jewelry Watches i Reflection de Cartier!

Animal Jewelry Watches

izvor: Cartier

Sat kao svojevrstan oblik ukrasa dopunjen je uz samu Cartierovu ideju glamura u obliku nakita na samom časovniku. Uživajte u luksuznom Safariju, koji može biti smješten i na vašem zglobu, predstavljamo Cartier Animal Jewelry Watches. Prva kolekcionarska inspiracija pronađena je u zebri i krokodilu, ekstravagantno ovalno kućište, u sebe pohranjuje brojčanik romboidnog oblika. Namotaji izraženi na bočnim stranama kućišta predstavljaju konstituciju samih životinja koje su uzete kao primarna inspriacija svkoj od predstavljenih kreacija.

izvor: Cartier

Materijali korišteni za izradu časovnika su: roze zlato, bijelo i žuto zlato, kombinovani sa dijamantima briljantskog oblika, crnim lakom, te zelenim granitima, rubinima i crnim špinelama. Časovnici urađeni u bijelom i roze zlatu posjeduju dijamantske cifere, dok je model od žutog zlata uparen sa ciferom od crnog laka. Sve predstavljene novitete pokreće ustaljen kvarcni mehanizam. Uz predstavljena tri modela dolazi i propratni aligatorov kaiš sa kopčom urađenom u istom materijalu kao i časovnik.

Osim prethodnih modela, Cartier plasira i dobro poznat dizajn na kome je prikazana životinjska glava stegnutih čeljusti, u potpunosti pričvršćena za kućište. Prva inspiracija je tigar, što nam i sam časovnik očigledno nagovještava, isti je urađen u žutom zlatu sa crnim lakom, crnim špinelama, spesartit granatima, žutim i narandžastim safirima, briljantnim dijamantima, te kruškastim smaragdima smještenim gdje se nalaze oči tigra. Ovaj časovnik posjeduje zlatni brojčanik, te dragi kamen na poziciji 12. Drugi časovnik inspirisan je krokodilom, urađen je u bijelom zlatu sa briljantno rezanim smaragdnim satnim indeksom. Oba modela pokreće kvarcni mehanizam.

izvor: Cartier

Cijene predstavljenih noviteta još uvijek su nepoznate.

Reflection de Cartier

izvor: Cartier

Jedna od neprevaziđenih brojnima i neshvatljivih enigmi je ujedno bogatstvo, suštinska vrijednost ali i primarna anatema čovjeka, vrijeme. Cartier cijeneći svaki trenutak pomjera granice sa sebi svojstvenim predstavljanjem novih časovnika, nakon Animal kolekcije stiže nam Reflection de Cartier. Posmatrajući ove modele dolazimo u samu dilemu svrhe istih, no riječ je o jedinstvenom objedinjenju sata u obliku nakita, dobijate i raskoš i funkcionalnist u jedinstvenom produktu.

izvor: Cartier

Otvorena narukvica omogućava uvid u funkcionisanje časovnika, ista je sačinjena od polirano-reflektujućeg zlata uz rigidno definisane ivice. Pri samom kraju narukvice, ili pak početku mjerenja vremena ukazuje se blagi odraz u ogledalu samog brojčanika, gdje se stvara jedinstveni dojam da se vrijeme vraća unazad. Promjer ovih modela iznosi 18.4 mm x 17.5 mm, a pokreće ih kvarcni mehanizam.

izvor: Cartier

Kolaboracije u kojima su dostupni ovi časovnici su bijelo zlato, žuto i roze zlato, u primarnoj kombinaciji sa dijamantima (i dragim kamenjem), dok su dvije modifikacije u bijelom zlatu ukrašene kamenjem u boji. Sve u svemu, riječ je o harmonijski idealno usklađenom produktu. Uz bijelo zlato, savršeno je sjedinjeno drago kamenje živih boja, prisutne su i kombinacije sa smaragdima, opsidijanom, krizoprazom, ametistom… Poslednje-plasirane kolekcije, zaista prikazuju zašto je Cartier “Kralj Juvelira” i “Juvelir Kraljeva”.

Cijene predstavljenih modela nisu poznate.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.