Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Dame ovo ste čekale: Novi Longines!

Mini Dolce Vita traži damu koja će pokazati stil! Bezvremenski put klasike – Longines nas vraća eleganciji ranih ’20-ih koje nikada bolje nisu izgledale no sad!

Kroz bogatu časovničku istoriju, Longines svakako zauzima posebno mjesto na uzvišenom pijedestalu sofisticirane izrade elegantnih časovnika za dame. Pomenuta kompanija, plasirala je revolucionarne
modele još davne 1910. godine.

Longines ima dugu tradiciju izrade satova pravougaonog oblika; izvor: Longines

Tadašnji noviteti pravougaonog oblika nailaze na ekstremnu empatiju buduće kao i aktuelne klijentele, predstavljajući budući flagship model namjenjen damama. Razvoj istorijske serije modela kulminira u periodu između 1920- ih i 1930- ih godina. Da bi nekih 70 godina kasnije, navedena kreacija bila inspiracija stvaranja sada već prepoznatljivog Longines Dolce Vita modela, uz slogan „Elegance is an attiude!“, odnosno „Elegancija je stav!“ Što nam i svjedoči sam model.

dizajn Longines satova 20ih i 30ih godina; izvor: Longines

Noviteti Longines Mini Dolcevita

Zaštitno lice kampanje i samog brenda Longines je proslavljena tridesettrogodišnja glumica Jennifer Lawrence, protagonista u filmovima „U dobru i u zlu“, „Igre gladi“, „Putnici“, „Izdaja“ i brojnim drugim. Očaravajuća Jennifer, dobitnica je i Oskara za najbolju glavnu glumicu 2013. godine u filmu „U dobru i u zlu“, te ovu prestižnu nagradu dobija kao druga najmlađa dobitnica Oskara za najbolju glumicu sa samo 22 godine! Brojni kritičari joj predviđaju sjajnu predstojeću karijeru, a na nama je da po njenim riječima „Uživamo u predstavi!“

izvor: Longines /Jennifer Lawrence

Longines nam predstavlja čak 11 novih modela, 4 izrađena u čeličnom kućištu na čeličnoj narukvici, te
7 modela predstavljenih na kožnom kaišu.

izvor: Longines

Promjer kućišta samih noviteta iznosi 21.50mm X 29.00mm, te debljina 6.75mm, širina između lugova iznosi 16mm. Modeli su predstavljeni u stilu pravougaonog „rimskog“ brojčanika, varijacije predstavljenih modela na kožnoj narukvici se ogledaju u četiri modne boje: boja slonovače, mint zelena, cvijetno roza kao i spokojno plava. Svaki novopredstavljeni model, posjeduje small second funkciju, te vodootpornost do 30m.

izvor: Longines
izvor: Longines

Sam cifer štiti safirno staklo, mehanizam koji udiše život Mini Dolce Vita modelima, jeste visoko precizni kvarcni mehanizam oznake L178. Longines nam predstavlja i određene deja vu modele (L5.200.4.71.6 – rimski srebrni cifer sa metalnom narukvicom od 198 linkova; L5.200.4.71.5 – model na crvenom kožnom kaišu; L5.200.4.71.2crni kožni kaiš) čiju osnovnu razliku od prethodnih vidimo upravo u veličini kućišta, koje je sada značajno manjeg promjera, te su prilagođeni nježnom damskom zglobu.

izvor: Longines

Modeli referentnih oznaka L5.200.0.75.6 (Cosmo brojčanik i dijamantski bezel), i L5.200.0.71.6 (rimski brojčanik sa dijamantskim bezelom) izrađeni su u čeliku na čeličnoj narukvici. Bočne ivice kućišta oivčene su 38 IF-VVS Top Wesselton dijamantima, Ø 1.45-1.50, konačnih 0.456 karata, što je istovjetno učinjeno na modelima L5.200.0.95.2 (plavi rimksi brojčanik i plava koža), L5.200.0.05.2 (rimski brojčanik mint boje i zelena koža), L5.200.0.79.2 (rimski brojčanik u boji slonovače i sivi kožni kaiš), L5.200.0.99.2 (rimski brojčanik cvijetno roze i roze kaiš). kao što se vidi na samim fotografijama. Cifer ovih modela izrađen je u srebrnim tonovima, predstavljajući minimalistički odjek futurističke elegancije, kao protivnu tvrdnju konstataciji „Panta rei“, jer posmatrajući ovaj model, jedini svjedok Dekartove maksime i ujedno njen negator je sam časovnik.

izvor: Longines
izvor: Longines

Cijena za zvezdu nove promocije (čelični model sa dijamantima) iznosi 486.000 RSD (4.135 evra) dok je se ostali kreću u cenovnom rangu ispo navedenog, počevši od 200.000 dinara. Za više informacija o dostupnosti posjetite Absolut Time.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.