Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Defile satova poznatih na finalu US Opena 2023

Ponovo on i ponovo Hublot u centru pažnje!

Ovo postaje tradicija – napisati tekst nakon finala Grend Slem turnira u tenisu i popisati sve značajne komade koje smo zapazili. Tradicija takođe postaje da Novak Đoković (sada i zvanično najbolji svih vremena, ako neko nije verovato do prekjuče) bude deo svakog finala i da je Hublot uvek u prvom planu zahvaljujući njemu. Novače, Hublot ti je zahvalan!

Danil Medvedev

Ovaj harizmatični Rus odigrao je sjajan turnir, ali nije uspeo da iznenadi Novaka kao pre dve godine na istom ovom mestu. Brend koji on zastupa i čije je zaštitno lice je veoma specifičan i kao da mu nije mesto u svetu sporta. Verujem da ste čuli za kompaniju Bovet – švajcarsku kompaniju koja proizvodi ručne satove kao umetnička dela. Kažem da im nije mesto u sportu jer ako sagledamo njihov dizajn nimalo nisu sportski.

izvor: Sat na Ruci Instagram profil

Danil je na ruci nosio Bovet 1822 OttentaSei Tourbillon, 44mm veliki titanijmuski model sa skeletonizovam brojčanikom. Radi se o modelu na koanom planom kaiku koji pokreće mehanizam na ručno navijanje, kalibar 17BM03 sa rezervom od 10 dana, a radi na svega 18.000 vibracija po času. Detalji su nestvarni, a vreme se očitava u podbrojčaniku na desnoj srani cifera, dok je onaj na levoj zadužen za pokazivanje preostale rezervne snage rada. Cena za ovaj sat u Bovet radnjama je 210.000 evra!

remek-delo: OttentaSei Tourbillon 10 Days; izvor: Bovet 1822

Zanimljivo, Medvedev je ovaj sat nosio na US Open finalu pre dve godine kada je savladao Novaka. Možda je pomislio da mu je to srećan sat za finale na istom mestu protiv istog protivnika ali se prevario. U svakom slučaju sjajna reklama za brend o kojem se malo priča. A možda je i bolje da se ne priča previše, za Bovet zna samo pravi zaljubljenik u horologiju.

Novak Đoković

Novače, ponosni smo! Kada god pišem ove tekstove iz meni poznatog razloga obraćam se Novaku direktno, kao da čita svaki naš tekst, zanemarujući na kratko vas čitaoce. Izvinjavam se na tome, ali kada pričamo o ovakvoj ljudskoj veličini smatram to neophodnim narativom. Postajem i sebi dosadan ponavljanjem da Hublot mora da napravi model posvećen ovom čoveku, supermenu među nama običnima. Zaista, Hublot hajde više!

Na ceremoniji dodele, Novak je obukao majicu sa brojem 24, zbog sovojenog 24. Grend Slema a na istoj toj majici nalazila se njegova slika uz sliku Kobija Brajanta, njegovog prijatelja i velikog sportiste koji nas je tragično napustio. Odabrao sam tu sliku za ovu priliku, a ne pehar (jer pehare smo viđali x puta) i mislim da se odlično uklopila uz sve. Sat koji je nosio je isti onaj koji mu je bio na ruci nakon osvajanja Sinsinatija pre par nedelja: Hublot Big Bang Unico Yellow Magic.

izvor: Sat na Ruci Instagram profil

O ovom satu saznajte više u tekstu koji sam ranije pisao ili na sajtu Maestro Jewelers.

Justin Timberlake

Koliko dugo nisam video niti čuo za ovog čoveka. Zaista, kada se pojavio u kadru zapitah se dali je to on ili neka starija verzija njega. Jeste promenio se, ostario je ali nije promenio stil. Uvek umeren u odevanju i odabiru garderobe Justin nije pogrešio ni pri izboru sata.

izvor: Sat na Ruci Instagram profil

Na njegovoj ruci sam zapazio Cartier Santos 100 XL napravljen u roze zlatu, referentne oznake W20095Y1. Pomalo veliki za elegantan sat, ovaj zlatni Cartier ima dimenzije kućišta od 38x38mm, dolazi na braon kožnom kaišu a pokreće ga automatski mehanizam. Njegova cena na tržištu danas iznosi oko 15.000 evra.

Coco Gauff

Mlada Amerikanka osvojila je svoj prvi Grend Slem u karijeri. To je učinila na domaćem terenu praćena ovacijama čitav meč. Nakon dizanja pehara nije mi trebalo mnogo da utvrdim o kom satu je reč.

izvor: Sat na Ruci Instagram profil

Na njenoj ruci je bio Rolex Oyster Perpetual 36mm Red Grape. Ovaj interesantan čelični Rolex proizvodi se u dimenziji od 36mm, namenjen je damama pre svega zbog boje brojčanika. Po samom nazivu jasno je da se radi o ciferu u boji crvenog grožđa. Ako malo bolje pogledate fotografiju i zumirate njen zglob primetićete crveni odsjaj koji pravi sunburst brojčanik. Cena njenog sata je oko 6.000 evra.

Osim njih primetio sam satove i na ostalim poznatim ličnostima, ali da ovaj tekst ne bi trajao beskonačno dugo samo ću nabrojati neke od njih. Glumica Ema Roberts nosile je Hermes Cape Cod 31mm sa duplo obmotanim kožnim kaišem, karakterističnim za ovaj brend; Kyle Jenner je u društvu momka posmatrala finale a njenu ruku je krasila Cartier Panthere u žutom zlatu, Jelena Đoković nosila je Hublot Classic Fusion King Gold, dok je Novakova majka, Dijana Đoković na ruci nosila Hublot Classic Fusion King Gold Chronograph.

To je to za ovaj tekst i ovaj defile!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.