Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Tri nova Royal Oak Double Balance Wheel

Sezona noviteta je aktuelna. Koji novi Royal Oak vam se najviše dopada i zašto?

Leto 2024. godine (sada aktuelno) je čini mi se leto sa najviše noviteta u poslednjih par godina. Svi rade na nekim novim stvarima što nas raduje kao zajednicu ali mene kao pojedinca brine ta hiperprodukcija kojoj se priklanjaju čak i najveći brendovi na svetu (čitaj najluksuznij). Posao je takav i treba biti konkurentan u svakom momentu te razumem potrebu za konstantnim unapređivanjem portfolija.

Audemars Piguet je ne tako davne 2016. godine svetu predstavio Royal Oak Double Balance Wheel ref. 15407 model sa potpuno transparentnim brojčanikom. Cifer ovog modela je zapravo toliko transparentan da su kazaljke jedva uočljive. Ako to sklonimo po strani ovaj model je jedan od najlepšim Royal Oak-ova ikada napravljenih. Koristeći novi sistem od dve balanse u jednom mehanizmu (o čemu svedoči naziv serije) Audemars Piguet je želeo da postigne hronometarsku preciznost rada. Uspeli su te je kalibar 3120 automatski mehanizam sjajnih performansi a koji je vidljiv sa svih strana!

izvor: Audemars Piguet

Ova serije se proizvodi u istoj veličini godinama unazad te je slučaj isti i sa tri noviteta: prečnik je 41mm, debljina sata ispod 10mm, safirno staklo kroz koje se vide mostovi sata urađeni uz pomoć CNC mašine (da, mašina je uključena i u proizvodnji luksuznih satova), a do sada je AP koristio čelik, zlato i keramiku za izradu kućišta i narukvice.

izvor: Audemars Piguet

Tri noviteta dolaze u već postojećim materijalima:
15407ST.OO.1220ST.02 je čelični model sa mehanizmom boje lososa što je zapravo jedina nova stvar u odnosu na prethodne čelične modele. Njegova cena u salonu iznosiće 76.100 evra;
15407BA.OO.1220BA.01 je model proizveden u žutom zlatu sa mehanizmom u antracit boji (sivkasto-crni mostići) što veoma odudara od žutog kućišta i čini jak kontrast. Cena: 100.700 evra;
15416CE.OO.1225CE.02 je keramički model sa mehanizmom iste boje kao i kod čelične verzije. Losos boja sjajno se uklapa (ko bi rekao zar ne?) uz crnu keramiku. Cena ovog noviteta je ista kao i kod žuto zlatnog i iznosi 100.700 evra.

izvor: Audemars Piguet

Za više detalja posetite sajt Audemars Pigueta.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.