Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Novi Jaeger LeCoultre Polaris Geographic

Koordinate na naličju vremena oblikovane Arhimedovom preciznošću, predstavljaju krajnji ideal kružnice, ideal vremenskog kripteksa čiju suštinsku poruku spoznaje putnik ka polarisovoj svjetlosti Jaegerovog brojčaničkog neba!

Reinkarnacija kultnih časovničarskih modela predstavlja svojevrstan vid vrhunskog užitka koji možemo da iskusimo kroz trenutnoobitavajući period, što zaista pruža posve realan osjećaj utjehe u estetskoj ekspanziji dekadencije. Jedan od garanata povratka ka kreiranju “vizuelnih dragulja” svakako da je Jaeger LeCoultre! U novoj kampanji “U korak sa vremenom” ovaj brend, predstavlja nam unapređenje (ili pak inovaciju) kroz novitet Polaris serije nastale 1968. godine, predstavljamo vam Jaeger LeCoultre Polaris Geographic!

izvor: Jaeger LeCoultre

Ovaj prepoznatljivi časovničarski brend svakako da nije poznat po modelima sportskog dizajna, Reverso uprkos svojoj prvobitnoj namjeri (proizveden za polo igrače) nije zaživio kao sat koji nije elegantan, te novopredstavljeni model svakako da je ogledan kroz notu skeptičnosti, koja je uz malo detaljniji uvid u suštinsku bit sata otklonjena. Ovaj časovnik posjeduje vrlo interesantan dizajn propraćen dragocjenim funkcijama prikaza dvostrukog vremena, indikatorom za dan i noć, kao i prstenom sa prikazom 24 grada. Zaštitno lice brenda je poznati glumac Nikolas Hoult, poznat po filmovima Buntovnik u žitu, Tolkin, Sand Castle, Equals, Meni i brojnim drugim. Na zglobu pomenutog glumca možete vidjeti plasirani novitet.

Naziv sata nas upućuje na specifičan model brojčanika koji je zaista intrigantan, gradijentno ledena boja plave nijanse smještena unutar centralnog brojčanika kao i podbrojčanika zaista je u potpunom skladu sa ledeno-sivim okeanskim nijansama u kojima je kreator časovnika pronašao inspiraciju, na istim je prikazano “geografsko svijetsko vrijeme”. Promjer kućišta iznosi 42 mm, dok je debljina istog 11.54 mm. Posmatrajući model primjećujemo zakrivljene lugove, tanak okvir, širok brojčanik, te krunice smještene na pozicijama 3 i 10, visokosjajno kućište dobijeno je kao rezultat brušene završne obrade.

Pomenuti brojčanik predstavlja centralni dio časovnikove estetike, isti posjeduje 35 slojeva ručno nanesenog laka, što za produkt ima fantastično stepenovanje boje uz matiranu obradu. Minuti i sekunde smješteni su na tamnoj nijansi cifera gdje je iznad pozicije 12 postavljen indikator obrnutog trougla narandžastih ivica sa luminiscentnom funkcijom, sličan trougao smješten je i na poziciji šest. Indeksi su jasni i čitljivi u ronilačkom stilu, riječ je o kombinaciji arapskih i štapićastih indeksa sa Super LumiNova funkcijom u svijetlo plavoj boji. Centralni dio cifera posjeduje funkciju indikatora rezerve snage, urađen je u narandžastoj boji, a titular je i 12-časovne vremenske zone sa presijekom za dan i noć na šta ukazuje mala narandžasta kazaljka u centru funkcije, a funkcija prikaza druge vremenske zone nalazi se iznad pozicije 6.

izvor: Jaeger LeCoultre

Diskretno kreirani otvor na donjoj poziciji brojčanika, pruža mogućnost izbora 24 vremenske zone, odnosno 24 grada, označena sa pomenutim trouglom. Krunica smještena na poziciji 10 omogućava pokretanje funkcije izbora vremenske zone. Nakon biranja grada (vremenske zone) kazaljka se podešava u skladu sa odabirom. Osim kazaljki za sate i minute, specifično-dizajnirana kazaljka za sekunde posjeduje luminiscenciju, smještenu na protiv-tegu koji omogućava precizno praćenje vremena. Sat pokreće automatski mehanizam internog kalibra 939, uvid u rad istog omogućava otvoreni safirni dio poleđine kućišta. Pomenuti je sačinjen od zasebnih 295 komponenti, a frekvencije je 28 800 VpH, rezerve do 70 časova.

Jaeger LeCoultre Polaris Geographic predstavljeni model kao još jedan adut u korist sportskog dizajna, posjeduje i mogućnost lake zamjene kaiša, te dobijate teksturisani gumeni kaiš crne boje, kao i kaiš od sivog platna. Plasirani novitet svakako da posjeduje tu neophodnu notu autentičnosti koja će ga u očima horologijumskog publikuma odvojiti od ostatka sportskih časovnika kojima danas imamo pristup. Vodootpornost sata seže do 100 m, što ga ne čini ronilačkim satom, no obuhvatno posmatrajući predstavljeni model možemo sa sigurnošću reći da je brend kročio “korak dalje” u domenu sportskih “travel” časovnika. Cijena noviteta iznosi 17 400 EUR.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.