Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Novi Raymond Weil Millesime modeli

Čak 11 noviteta pred početak Watches&Wondersa !

Prošlogodišnji dobitnik najprestižnije nagrade za izradu ručnih satova (Grand Prix de I’Horologie de Geneve), Razmond Weil rešio je da opravda svoj “šampionski” podvig te je neposredno pred početak Watches& Wondersa 2024 izbacio čak 11 noviteta unutar Millesime kolekcije. I upravo je ova kolekcija dobitnik Grand Prija 2023.god za najinovativniji model švajcarskog horološkog udruženja iz Ženeve.

Raymond Weil Millesime Automatic

Što se klasičnih “time only” modela tiče, Millesime kolekcija postala je bogatija za 3 modela i to u sivoj, plavoj i burgundi crvenoj boji. Sva tri noviteta dolaze u prečniku od 35mm i izrađeni su od nerđajućeg čelika s tim da model u crvenoj boji ima PVD premaz u boji roze zlata a plavi model je ukrašen dijamantima duž lugova. Osim lepih boja. ssafirnog stakla i skladnog prečnika ove modele karakteriše i izuzetno tanko kućište debljine svega 9.18mm. Sve novitete pokreće automatski RW4200 kalibar (baziran na SW200 kalibru) koji obezbeđuje rezervu do 38h rada.

Izvor: Raymond Weil

 Raymond Weil Millesime Automatic Small Seconds

Kada su noviteti sa malom sekundarom u pitanju oni dolaze u dve boje koje je proizvođač nazvao “Denim” plava i “British Racing” zelena. Kućišta su izrađena od čelika u dimenziji od 39.5mm sa debljinom od 10.25mm. Mehanizam i rezerva rada su isti kao kod “time only” modela.

Izvor: Raymond Weil
Izvor: Raymond Weil

Millesime Automatic Moon Phase 

Na red dolaze i 4 najlepša noviteta kada je u pitanju Millesime linija i to su modeli sa moonphase komplikacijom na poziciji 6. Dva modela dolaze u prečniku od 39.5mm uz debljinu čeličnog kućišta od 10.05mm. Po meni lepši od dva modela ima PVD premaz u boji roze zlata uz tamno plavi brojčanik koji mu zaista odlično stoji, dok je drugi model klasičniji i ima sive detalje na brojčaniku. Svi moonphase noviteti su opremljeni RW4280 kalibrom koji im daje 38h rezervne snage.

Izvor: Raymond Weil
Izvor: Raymond Weil

A da je Raymond Weil mislio i na one sa manjim obimom zgloba (ali i na dame) svedoče i dva moonphase modela u prečniku od 35mm sa “Denim” plavim brojčanikom i dijamanskim lugovima i sivim brojčanikom koji ima PVD kućište u boji roze zlata. Mehanizam je isti kao kod većih modela a ovo su jedina dva noviteta koja imaju arapske časovne indekse

Izvor: Raymond Weil
Izvor: Raymond Weil

Millesime Automatic Chronograph

Poslednja dva noviteta kombinuju klasičnu eleganciju sa sportskim dizajnom te imaju tri-kompaks izgled i radi se naravno o hronograf modelima koji dolaze u 39.5mm velikom čeliččnom kućištu koje ima debljinu od 12.9mm. Hronograf modeli dolaze sa crnom bojom brojčanika i crnim podbrojčanicima ili sa plavim brojčanikom i sivim podbrojčanicima a mehanizam koji ih pokreće je RW5030 koji obezbeđuje 56h rezerve rada.

Izvor: Raymond Weil
Izvor: Raymond Weil

Svi noviteti pomenuti u tekstu kreću se u cenovnom rangu od 1575 CHF pa do 3500 CHF a za više informacija posetite sajt www.raymond-weil.com

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.