Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Novi Tissot PRX Chronograph sa zelenim wafflom

Tissot je predstavio novi PRX Chronograph u zelenom teksturnom izdanju

U nastavku na tekst koji je pisala koleginica Marija o Powermatic 80 modelu sa mint zelenim brojčanikom, donosimo još jednu novost iz Tissota – proširenje PRX Chronograph kolekcije.

Tissot je iskoristio popularni brojčanik sa uzorkom vafla sa PRX Powermatic modela i dodao ga PRX Chronographu, sada u jedinstvenoj gradijent zelenoj boji. Tehničke specifikacije su ostale iste, jer je promjena fokusirana samo na brojčanik. Tissot PRX Chronograph i dalje predstavlja jednu od najboljih ponuda među švajcarskim automatskim hronografima i nudi odlične specifikacije po korektnoj cijeni.

Prethodnih PRX Chrono; izvor: Tissot

Zadržavajući sve elemente i specifikacije prethodnih PRX hronografa kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika, prečnika 42mm i debljine 15,4mm sa dužinom od lug do luga od 46,5mm. Ovo robusno kućište namjenjeno je većim zglobovima, ali zahvaljujući kombinaciji brušenih i poliranih površina, zrači sofisticiranošću i elegancijom. Providni zadnji dio kućišta otkriva prelijep automatski mehanizam, dodajući dodatni nivo luksuza i tehničke izvrsnosti ovom modelu.

izvor: Tissot

Brojčanik novog Tissot PRX Chronograph Green modela ističe se jedinstvenom gradijent zelenom bojom i uzorkom vafla. Gradijent zelena boja, s blagom maslinastom nijansom, prelazi iz svetlije nijanse u centru u tamniju ka obodu, stvarajući upečatljiv vizuelni efekat koji menja nijansu u zavisnosti od ugla pod kojim svjetlost pada na brojčanik. Podbrojčanici su uokvireni horizontalno brušenim linijama, dok je sredina urađena u teksturi pijeska dajući brojčaniku dodatnu dubinu. Veliki prozor za datum na poziciji 4:30 je obogaćen srebrnim okvirom kako bi se istakao, ali i skladno uklopio u cjelokupni dizajn ovog modela.

izvor: Tissot

Pod providnim poklopcem kućišta nalazi se mehanizam koji pokreće ovaj model. Radi se o kalibru ETA A05.H31, modernoj verziji klasičnog Valjoux 7753. Automatski hronografski mehanizam radi na 28,800vph i ima rezervu snage od 60 sati. Providno kućište lijepo otkriva rotor s Tissot znakom i industrijski finiširan kalibar.

izvor: Tissot

Sve u svemu, ovo je sjajno proširenje PRX linije. Nova boja brojčanika i tekstura čine ovo najatraktivnijom verzijom PRX Automatic Chronograph modela do sada. Cijena ovog modela iznosi 2.045 EUR, ali s obzirom da je u pitanju automatski hronograf sa pouzdanim mehanizmom vrijedi svake pare.
Za više informacija i ponude Tissot modela posjetite njihov zvanični sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.