Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Super Seville Bulova: Ultraprecizno reizdanje

Bulova oživljava legendarni Super Seville sa modernim Precisionist mehanizmom

Bulova na pravi način reizdaje svoje čuvene istorijske modele. Vidjeli smo do sada kako su dobar posao napravili sa Lunar Pilot i Oceanographer reizdanjima, a sada se njihovoj The Archive Series pridružuje i elegantni Super Seville model.

Super Seville model iz 70-ih; izvor: internet

U velikoj najavi koja spaja bogato naslijeđe i savremene inovacije, Bulova je predstavila reizdanje svog legendarnog modela Super Seville uz klasični dizajn i moderni ultraprecizni mehanizam. Ovo reizdanje vraća klasični dizajn prepoznatljiv po svojoj sofisticiranosti i preciznoj izradi, uz dodatnu promociju putem nove reklame sa Ryanom Reynoldsom, koju su zajednički producirali Bulova i Reynoldsova kompanija MNTN Matched.

izvor: MNTN

Ova promocija ističe naslijeđe Bulove u marketingu, podsjećajući na Bulovin pionirski duh u televizijskom oglašavanju. Ako niste upoznati, evo jedne kratke lekcije: Bulova je zvanično prva kompanija (ne samo u svijetu satova) koja je napravila i emitovala TV reklamu. Dana 1. jula 1941. godine, u New Yorku, WNBT (danas WNBC kanal četiri) emitovao je reklamu za Bulovu neposredno pred početak bejzbol utakmice. U desetosekundnom spotu se pojavio sat sa licem unutar crno-bijele karte Sjedinjenih Država sa natpisom “Bulova Watch Time”. Na kraju reklame glas govori “America runs on Bulova time”.

izvor: Bulova

Sad malo da se posvetimo i novom modelu, tj. reizdanju legendarnog modela. Novi Bulova Super Seville dolazi sa prepoznatljivim kućištem u obliku TV ekrana i izrađen je od nerđajućeg čelika sa kućištem dimenzija 37,50 mm širine i 10 mm visine i integrisanom narukvicom. Kućište kombinuje brušenu završnu obradu sa visoko poliranim rebrastim bezelom čime se postiže elegantan kontrast. Super Seville je zatvoren safirnim staklom sa kiklopom na poziciji 3 i vodootporan je do 30 metara.

izvor: Bulova

Dizajn brojčanika kombinuje vintage dizajn i moderne elemente sa vertikalno brušenom završnom obradom i apliciranim indeksima. Minutna skala je smještena na obodu brojčanika i u kombinaciji sa rimskim brojevima za sate zaokružuju elegantni izgled brojčanika. Reizdanje Super Seville dostupno je u tri verzije: dva modela u čeliku sa plavim i zelenim brojčanikom, te verzijom u čeličnom kućištu sa zlatnim PVD premazom i bijelim brojčanikom.

izvor: Bulova

Super Seville modeli dolaze sa integrisanom narukvicom koja se sužava od kućišta prema kopči i koja se savršeno uklapa sa tonom kućišta. Središnji dijelovi narukvice su polirani, dok su vanjski dijelovi brušeni da prate završnu obradu kućišta.

izvor: Bulova

Mehanizam koji pokreće Super Seville modele nije običan kvarcni mehanizam, u pitanju je ultraprecizni Bulovin kvarcni mehanizam ”Precisionist” koji koristi kristal koji vibrira na 262.144 ciklusa u sekundi, odnosno 262 kHz. Ovo pruža dva ključna benefita. Prvo, kazaljka za sekunde klizi poput one na mehaničkom satu ili možda još preciznije kao na Spring Drive mehanizmu, umjesto da se pomjeri jednom u sekundi. Drugo, preciznost mehanizma je ocijenjena na +/-10 sekundi godišnje, u poređenju sa uobičajenih +/- 15 sekundi mjesečno kod tradicionalnih kvarcnih mehanizama od 32 kHz.

izvor: Bulova

Novi Bulova Super Seville dostupan je po cijeni od 695 USD za standardne čelične verzije i 775 USD za verziju sa zlatnim PVD premazom. Za više informacija posjetite zvanični Bulova web sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.