Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Baltic MR Roulette – elegancija u 4 nijanse

…i to po vrlo pristupačnoj ceni!

Baltic je fransuski mikrobrend koji je je godinama unazad izdvojio od konkurencije pre svega svojim dizajnom. I upravo dok pišem ovaj tekst, razmišljam kako baš naredne nedelje drugarica treba da mi iz Pariza donese Baltic MR01 koji je sigurno najpopularniji i najprodavaniji model ovog brenda. Međutim informacija koju je danas Baltic objavio na svom sajtu je da se unutar MR kolekcije pojavljuju novi Roulette modeli, da budem sasvim iskren navela me je da razmislim da li sam možda pogrešio?

Izvor: Baltic

Ono što je jasno kada je o novim MR Roulette modelima reč jeste da Baltic nije odustao od ranijeg vintage inspirisanog dizajna satova. Kućište je ostalo u dimenziji 36mm, sa razdaljinom od luga do luga 44mm i debljinom od 9.9mm. Staklo je i dalje ostalo hesalite kristal, ali ono što je veliki plus jeste činjenica da je veliki uglađeni bezel koji je bio prisutan kod starijih modela sada urađen u brušenoj završnoj obradi! Ovo me raduje jer je to znak da je Baltic oslušnuo želje publike jer je velika većina zamerala polirani bezel koji. je bio pravi magnet za obrebotine.

Izvor: Baltic

Brojčanik na MR modelima bio je i alfa i omega odnosno razlog zbog koga su prodavani u tolikom broju. Kod novih Roulette modela brojčanik je pretrpeo neke izmene a dolazi u 4 boje (losos, plava, srebrna i crna). Pre svega nema više Breguet brojeva urađenih u visokom poliranju. Sada su brojevi u formi arapskih klasičnih brojeva koji se nalaze unutar koncentričnog kruga podeljenjog na manje pregrade, a po samom obodu brojčanika nalazi se ispis petominutnih podeoka koji su mešusobno podeljeni linijama. Mala sekundara je ostala na netipičnoj poziciji podeoka 7 i 8 a sam brojčanik zadržao je teksturnu peskovitu strukturu u svom centralnom delu. Kazaljke su takođe zadržale stari dizajn i visoko polirani sjaj.

Izvor: Baltic

Kao što sam već rekao bezel na satu je sada urađen u brušenoj završnoj obradi te će sada ogrebotine kao i prašina definitivno biti manje vidljivi. Krunica nije ušrafljujuća i nije potpisana (mada Baltic i nema svoj logo) te je vodootpornost svega 30m, ali kako se ovo elegantan sat to i ne treba shvatiti kao veliku zamerku.

Izvor: Baltic

Kroz poleđinu transparentnog kućišta vidi se automatski Hangzhou CAL5000a sa mikro rotorom koji obezbeđuje rezervu rada do 42h. Ono što ostaje da se vidi jeste da li je kineski kalibar i dalje bučan, jer je to bila zamerka kod starih modela.

Izvor: Baltic

Cena za Mr Roulette modele na kožnom kaišu je 545 EUR dok za metalnu pirinač narukvicu treba doplatiti jos 60 EUR. Prvih 100 modela biće sa ugraviranim rednim brojem na kućištu dok će nakon toga biti dostupni kao deo trajne kolekcije. Za više informacija kao i poručivanje posetite Baltic-ov sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.