Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Bulova Lunar Pilot Blood Moon

Bulova predstavlja novi Lunar Pilot Blood Moon model sa krvavo crvenim brojčanikom

Bulova vrlo hrabro i samouvjereno nastupa na tržištu, a način na koji to rade im sigurno ide u korist. Posebno dobar posao Bulova radi sa svojom The Archive Series, tako da smo vidjeli vrhunska reizdanja njihovih legendarnih modela u modernom ruhu. Sigurno njihov flagship model jeste Lunar Pilot, sat koji je svoju epsku priču započeo u sklopu misije Apolo 15, gdje se uz Omegin Speedmaster upisao na legendarnu listu posjetilaca Mjeseca.

U nastavku na ovu uspješnu priču, Bulova svoju Lunar Pilot seriju obogaćuje novim modelom koji je inspirisan Krvavim Mjesecom (Blood Moon), pojam koji se odnosi na crvenkastu nijansu koju pun Mjesec poprimi tokom potpunog pomračenja. Model Bulova Lunar Pilot Blood Moon nosi referentnu oznaku 96K115.

Novi model dolazi sa brojčanikom u panda dizajnu, koji kombinuje crveni brojčanik sa srebrnim kontrastnim detaljima na tahimetrijskoj skali i podbrojčanicima. Brojčanik ima reljefastu teksturu kao na Lunar Pilot ”Snoopy” modelu i metalik srebrne kontrastne detalje. Kazaljke i indeksi su potpuno bijeli i osiguravaju odličnu čitljivost.

izvor: Bulova

Kućište Lunar Pilot Blood Moon je izrađeno od čelika sa prečnikom od 43,5mm, što je novija verzija, tzv. MK.2 Lunar Pilot modela, i dosta je nosivije od prve verzije koja je bila veća od 45 mm. Završna obrada kućišta na žalost ima istu manu kao i prethodni crni i bijelo-plavi model od 43,5mm, a to je visokopolirano polirano kućište koje može biti mamac za mikroogrebotine. Nadao sam se da će povratne informacije od kupaca uticati na Bulovu da se vrate brušenim kućištima na Lunar Pilotu, ali to još uvijek nije urađeno.

izvor: Bulova

Blood Moon model dolazi na čeličnoj narukvici uz dodatni kožni NATO kaiš u crnoj boji sa crvenim šavovima.

Sa prednje strane, kućište je zatvoreno safirnim kristalom, čime Bulova nastavlja sa upotrebom materijala vrhunskog kvaliteta, prateći postavljene moderne standarde. Dok poklopac kućišta odaje počast misiji Apollo 15 navodeći najznačajnije podatke ove misije.

izvor: Bulova

Bulova Lunar Pilot Blood Moon pokreće NP20 HPQ high-precision kvarcni mehanizam. Kvarcni kristal ovog kalibra vibrira osam puta brže od tradicionalnog kristala, i to 262.144 ciklusa u sekundi, odnosno 262 kHz. Ovo pruža dva ključna benefita. Prvo, centralna hronografska kazaljka klizi poput one na mehaničkom satu, umjesto da se pomjeri jednom u sekundi. Drugo, preciznost mehanizma je ocijenjena na +/-10 sekundi godišnje, zbog čega se ovaj kalibar i klasifikuje kao visoko precizni.

izvor: Bulova

Bulova Lunar Pilot Blood Moon nije limitiran i trbao bi se uskoro naći u prodaji.
Cijena novog Lunar Pilota će biti 875 USD.
Više o Bulova novitetima pogledajte na zvaničnom sajtu brenda.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.