Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Predstavljamo-IWC Performance Chronograph 41

Izvorno predstavljen kao pilotski sat koji sada već dugo unazad promoviše trke Formule 1

IWC je nedavno predstavio novitete u okviru svoje Performance Chronograph 41 kolekcije, koji sada već punih 10 godina sarađuje sa Mercedes Formula 1 timom (čije je zaštitno lice Lewis Hamilton). U čast saradnje IWC je izbacio nove modele u titanijumu i cerataniumu u prečniku od 41mm. Iako na prvi pogled novi modeli ( kao i većina IWC modela) ima karakteristike pilotskih satova ( velika krunica, jasno uočljive kazaljke i veliki časovni indeksi koje karakteriše jaka luminacija), ne može se ne primetiti tahimetarska skala na bezelu što nam nedvosmisleno poručuje kakva je namena ovih satova.

Izvor: IWC

Pilot’s Watch Performance Chronograph 41 Mercedes-AMG Petronas Formula One Team (ref. IWC 388306) kako glasi puno ime i referenca noviteta dolazi u 41mm velikom kućištu, koje ima debljinu od čak 14.7mm i izrađeno je od cerataniuma (model sa crnim kućištem) ili titanijuma (model sa sivim kućištem). Vizuelno kada su brojčanik i bezel u pitanju između dva modela nema bitnijih razlika uz napomenu da je mala sekundara kao i dan/datum indikator kod modela od ceratanijuma u nijanski svetlo plave boje. Oba modela karakteriše safirno staklo sa obe strane kućišta kao i ušrafljujuća krunica na poziciji 3 koja garantuje vodootpornost do 100m.

Izvor: IWC

Brojčanik je kod oba modela crne boje sa velikim časovnim arapskim indeksima i kazaljkama u formi mača. Na brojčaniku se nalaze 3 podbrojčanika od kojih je onaj na poziciji 6 mala sekundara, dok su podbrojčanici na pozicijama 9 i 12 časovni odnosno minutni podbrojčanici hronografa. Na poziciji broj 3 nalazi se još prozor za prikaz datuma, a bezel na oba modela je u crnoj boji i po njemu se nalazi gravura tahimetarske skale. Novitete odlikuje jaka luminacija za preglednost i očitavanje vremena i u uslovima smanjene vidljivosti.

Izvor: IWC

Što se mehanizma tiče, IWC je oduvek imao “keca u rukavu” upravo u tom segmentu. Novi Performance Chronograph 41 AMG model pokreće in-house kalibar 69385, koji radi na frekvenciji od 28.800 vibracija po času i pri tome obezbeđuje rezervu rada do 46h. Svo umeće izrade švajcarskih majstora se može videti kroz poleđinu transparentnog kućišta.

Izvor: IWC

Novi IWC Performance Chronograph modeli dolaze na crnom gumenom kaišu i prodavaće se po ceni od 14.900 EUR za model od cerataniuma, odnosno 10.700 EUR za model od titanijuma. Za više informacija posetite IWC-ov sajt ili kontaktirajte Maestro.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.