Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Nikolić

Chopard Happy Sport Diamonds za dame!

Dan zaljubljenih je blizu…

Louis-Ulysse Chopard je osnovao L.U.C u Švajcarskom selu Sonvillier 1860. godine. Kompanija je uskoro postala poznata po predivno ukrašenim, ekstra tankim i veoma preciznim džepnim satovima. 

Godinama je kompanija bila u porodičnim rukama, dok 1963. godine nije prodata Karl Scheufele III, trećoj generaciji nemačke časovničarske porodice. Ova prodaja je dala novi oblik Chopardu, koji je učvrstio svoju poziciju u časovničarsko-juvelirskom svetu proizvodnjom izuzetnog nakita i satova. Shvativši da im se posao sve više širio morali su da pokrenu svoju proizvodnju, 1996. Chopard odlučuje da sam proizvodi svoje mehaničke satove. 

izvor: Chopard

Čuvena, svakako i najpoznatija Chopard-ova Happy Sport linija 1993. godine dobija svoj novi oblik i ostavlja neizbrisiv trag na svaki sledeći Chopardov časovnik. Chopard uspeva na jednom mestu da prvi napravi kombinaciju između, mnogi bi u to vreme rekli, nespojivog – čelika i dijamanata, i to na vrlo inovativan način. Kasnije kroz godine, ovaj koncept je predstavljen kroz mnoge druge različite materijale, oblike, stalno zadivljujući ljubitelje ovog dizajna. 

izvor: Chopard

Zbog čega je Happy Sport kolekcija toliko efektna i poznata?

Chopard je uspeo da napravi nešto što niko drugi nije. 1976. godine je uspešno  patentirao i zaštitio svoj izum – plutajuće dijamante između 2 stakla, a ispred brojčanika. Golim okom se to ne primećuje, potrebno je da se zagledate da biste primetili da mali dijamanti stoje na providnoj podlozi. Kao što i sam slogan ovog modela kaže: ,,Dijamanti su srećniji kad su slobodni”. Ovo malo, sjajno drago kamenje koje se slobodno kreće daje poseban efekat ovom satu, neku mekoću u pogledu na cifer i dozu radosti. Rekla bih da je ovaj brojčanik podijum plesnim parovima koje predstavljaju dijamanti!

izvor: Chopard

U skladu sa svojim posebnim izgledom, zaštitno lice je takođe moralo odisati jakom i pozitivnom energijom. Čuvena glumica Julia Roberts je definitivno prava osoba za ovaj brend. Žena sa najlepšim osmehom u filmskoj industriji na veoma graciozan ali i energičan način predstavlja Chopard od 2021. godine.

Julia Roberts i Chopard Happy Sport

Želeći da postigne harmoniju Chopard je, u svom redizajnu iz 1993. godine, smanjio kako mehanizam tako i samo kućište. S estetske strane gledano, možemo reći da ova skladnost prija oku, i kućište od  30 i 33mm elegantno pristaje ženskom zglobu. Ta odluka je direktno povezana sa prečnikom Chopard-ovog 09.01-C mehanizma sa automatskim navijanjem sa rezervom snage od 42 sata, koji je manjih dimezija kako bi se bolje uklapao u prefinjene ženske luksuzne satove. Pored automatika, za ljubitelje kvarcnih satova, Chopard se pobrinuo da gotovo isti, ako ne i veći izbor, bude dostupan i sa kvarcnim mehanizmom. 

Cena modela sa slike: 12.070 evra; autor fotografije: Sat na Ruci Watch Media/iDook Media

U ovoj kolekciji skoro da možemo videti neograničen izbor, kako materijala i boja tako i veličina (prečnik kućišta nije ograničen na 33 mm, već postoji i u 36mm). Za svačiji ukus po nešto, modeli na kaišu ali i na čeličnoj narukvici. Časovnici u belom, žutom i roze zlatu, kao i u čeliku su ukrašeni kaiševima koji se perfektno uklapaju u dizajn, a mali dijamanti između 2 safirna stakla i dalje igraju svoj ples. 

izvor: Chopard

Sat koji, kao što i sama vlasnica Choparda kaže, može da se nosi preko dana, u teretani, u kancelariji, na večeri i na gala događaju. Zbog toga ovaj časovnik toliko dugo opstaje i potražnja za njim ne jenjava. 

izvor: Chopard

Bliži nam se dan zaljubljenih pa je možda ovo pravo vreme da izaberete baš neki od ovih satova za vašu blisku osobu! Više o dostupnosti ovih modela potražite na sajtu Maetstro Jewelers ili u njihovj radnji u Beogradu gde su dostupni modeli iz ovog teksta.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.