Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Hublot predstavio novi džepni sat ?!

Prkose tradicije i prate snove svojih saradnika te dobijaju proizvode koje niko drugi nema. Ovo je novi džepni Hublot koji može biti i sat za oko vrata!

Savremeni umetnici su dobrodošli u svet satova. Oni svojim umećem mogu da izmene ono tradicionalno, potencijalno ga unaprede a sigurno je da će kompanija u saradnji sa njima dobiti nesvakidašnji proizvod. Baš takav, drugačiji, luđi i svoj je najnoviji Hublot Arsham Droplet – džepni sat koji se sa lakoćom pretvara u sat za oko vrata (lanac) ili sat za noćni stočić.

izvor: Hublot

Ideju za oblik sata predložio je Daniel Arsham savremeni umetnik koji uz pomoć svoje kreative svakodnevne predmete pretvara u relikvije prepoznatljive ljubiteljima savremene umetnosti. Njegova ideja je bila da ovaj sat bude u obliku kapi vode, jer kako kaže priroda i elementi koji je čine su velika inspiracija. Hublot je pažljivo saslušao njegovu ideju i isporučio unikatan džepni sat proizveden u kombinaciji tri materijala: titanijum, guma i safir! Dimenzije je teško definisati jer se ne radi o karakterističnom okruglom satu te ću probati ovako: od gornje do donje ivice raspon je 73.2mm, širina sata je 52.6mm dok je njegova debljina 22.5mm.

izvor: Hublot

Ne radi se o malom satu. Zapravo ove dimenzije ukazuju na jedan od većih džepnih satova koje je svet video ali da li može stati u džep? Istini za volju ovaj sat se promoviše više na titanijumskom lancu koji se može vezati oko vrata ili za pantalone te se dobija unikatan komad outfita. Lako podešavanje, skidanje i stavljanje na lanac Hublot je omogućio svojom one-click tehnologijom koju koristi na ručnim satovima za brzo skidanje kaiševa i postavljanje novih.

izvor: Hublot
izvor: Hublot

Uz sat dobija se titanijumska kutija i sočivo za uvećanje od 150 puta koje će vlasniku ovog sata omogućiti lako očitavanje vremena kada sat miruje na stočiću. Posmatram ovaj sastav i zaista dobijam utisak da je Hublot napravio umetničko delo zasnovano na ideji Daniela Arshama jer ova kompozicija sočiva, safira, titanijuma i gume svetlo plave boje izgleda kao skupltura spremna za izlaganje u muzeju. Naravno u muzeju savremenu umetnosti u odeljku za satove.

izvor: Hublot

Ostao sam vam dužan informaciju o mehanizmu u Arsham Dropletu. Njega pokreće Hublotov Meca-10 kalibar na ručno navijanje sa impozantnih 10 dana rezervne snage rada. Biće proizvedeno svega 99 primeraka po ceni od 92.000 evra. Za više informacija posetite Hublot sajt.

izvor: Hublot
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.