Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Chronoking Mecaquartz: Nivadin hit losos boje

Nivada je upravo najavila ekskluzivni Chronoking Mecaquartz sa zapanjujućim brojčanikom boje lososa

Nivada je na svom Instagram nalogu objavila sljedeće:
“Prošle godine ste bili veoma zainteresovani za naš prvi Chronoking Mecaquartz, ograničen na 100 primjeraka. Mnogi od vas su tražili njegovo ponovno izdanje pa smo razvili verziju sa brojčanikom boje lososa! Lansiraćemo ga sljedeće srijede, 12. u 16h po švajcarskom vremenu za dvonedeljne preordere! Nadamo se da će vam se svidjeti?”

Prethodni model; izvor: Nivada

O Chronoking Mecaquartz modelu je Strahinja već pisao u tekstu Nova Nivada Chronoking-Paul Newman za 500€, nije loše da se malo podsjetimo i tog modela.

izvor: Nivada;

Ipak na osnovu onog što je Nivada najavila novi model će pomesti sve prethodne Chronoking Mecaquartz modele. Prema sneak peek fotografiji, očekuje nas prava poslastica sljedeće srijede.

izvor: Nivada;

Prethodne verzije Chronoking Mecaquartz predstavljale su interpretaciju multifunkcionalnog sportskog hronografa od čelika, prepunog vintage elemenata.Vjerujemo da će novi model zadržati sve navedene karakteristike i specifikacije ranijih modela ove serije. Vintage estetika ne samo da podsjeća na klasične čelične sportske satove iz 60-ih i 70-ih godina, već direktno koristi dizajnerske smjernice originalnih Nivada Grenchen hronografa. Kućište prečnika 38mm takođe prati vintage izgled i po današnjim standardima ono može djelovati malo manje, ali je to bio standard u vrijeme kada je Nivada vladala tržištem, tako da je izbor dimenzija logičan. Značajna razlika kod ovog modela u odnosu na orginalne hronografe 70-ih je debljina kućišta. Zahvaljujući tanjem meca-quartz mehanizmu, kućište je visoko 12.95mm iznad zgloba što je sasvim pristojna visina za vintage inspirisan sportski hronograf. Estetiku Chronoking Mecaquartz upotpunjava dvostruko kupolasto safirno staklo čime je vintage izgled potpuno zaokružen.

izvor: Nivada;

Ono što će definitivno biti najveća prednost novog modela je brojčanik u boji lososa. Ova boja je postala apsolutni hit u poslednje vrijeme i iz Nivade su to pametno iskoristili. Brojčanik losos boje je urađen u sunburst izvedbi sa podbrojčanicima ciklične obrade koji daju još jednu dimenziju brojčaniku. Na poziciji 3 se nalazi 24-časovni indikator, na poziciji 6 imamo malu sekundaru, te 60-minutni hronograf na poziciji 9. U kombinaciji sa mat crnim baton kazaljkama i crnim bezelom, brojčanik boje lososa će biti apsolutni hit. Tahimetrijska skala je smještena na spoljašnjem dijelu brojčanika, umjesto na bezelu, što daje dodatnu slobodu za bezel koji je kod Chronoking Mecaquartz obogaćen funkcionalnosti ronilačke skale.

izvor: Nivada;

Nivada Chronoking Mecaquartz koristi Seiko VK-64 meca-quartz mehanizam. Kao što ime sugeriše, osnovno vrijeme pokreće kvarcni dio, dok je hronografska funkcija mehanička. Preciznost ovog mehanizma je od +/- 20 sekundi mjesečno uz trajanje baterije do 3 godine. Iako Chronoking Mecaquartz izgleda kao sat koji nema šta da traži u vodi, vodootpornost od 100 metara i ronilački bezel dokazuju suprotno.

Prošlogodišnji model se nudio sa nekoliko opcija kožnog kaiša, kao i na čeličnoj Beads of rice narukvici tako da vjerujemo da će i nove modele pratiti ista ponuda.

izvor: Nivada;

Još uvijek ne znamo na koliko primeraka će biti ograničeno ovo izdanje niti po kojoj cijeni će se prodavati, ali sa nestrpljenjem čekamo nove objave i prezentaciju novog modela, tako da budite spremni.

Sve novosti iz Nivada svijeta možete pratiti i na njihovoj zvaničnoj web stranici.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.