Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Longines Heritage Flagship Moonphase

Model napravljen u čast “godine Zmaja”.

Kineska Nova godina je svake godine “pokretač brendova” i dodatni razlog za izbacivanje limitiranih modela. Longines je ove godine to prvi uradio i to novitetom za azijsko tržište koji ima upadljivu crvenu boju brojčanika i simbol zmaja na poleđini kućišta a koji odaje počast “godini Zmaja”.

Heritage Flagship Moonphase Year of the Dragon, kako glasi pun naziv Longinesovog noviteta je model limitiran u 888 primeraka, a s obzirom da upravo Mesec igra “glavnu ulogu” u određivanju datuma kada se pada kineska Nova godina (a to je drugog “novog Meseca” posle zimske kratkodnevice) ne čudi potez da se upravo na ovaj model stavi Moonphase komplikacija. Simbolika je nedvosmislena i jasna.

Izvor: Longines

Novitet dolazi u 38.5mm. velikom čeličnom kućištu debljine 12.40mm sa kratkim i lepo zaobljenim lugovima koji prate ivicu zgloba. Brojčanik napravljen u formi crvene vinjete (sa jarko crvenim tonom u centru koji postaje tamniji ka periferiji) ima za cilj da skrene pažnju na sebe i privuče “poglede”. Crvena boja u kineskoj kulturi inače ima važno mesto jer simbolizuje “radost, napredak i bogatstvo”,

Izvor: Longines

Časovni indeksi koji su napunjeni Super-LumiNovom, kao i sve tri kazaljke su urađeni u zlatu i to na crvenom brojčaniku deluje estetski zaista izuzetno. Lep detalj je i zlatni Longinesov logo na poziciji 12, dok se na poziciji 6 nalazi prozor Moonphase indikatora na čijem obodu se nalazi prikaz datuma. Staklo na satu je safirno i poseduje AR premaz dok krunica nije ušrafljujuća pa je vodootpornost deklarisana na svega 30m.

Izvor: Longines

Da je Longines na sve mislio kada je ovaj novitet u pitanju pokazuje i ugravirani simbol zmajeve glave na poleđini kućišta sata i ispis “2024 Year of the Dragon- Limited Edition- one of 888”. Ispod poklopca kućišta nalazi se L899.5 kalibar, koji radi na 25.200 vibracija po satu i obezbeđuje rezervu od 72h rada.

Izvor: Longines

Longines Flagship Moonphase Year of the Dragon model dolazi na crnom kožnom kaišu od aligatorske kože i limitiran je u 888 primeraka specijalno za tržište Azije. Najavljena cena za novitet je 3.250 EUR a za više informacija posetite www.longines.cn.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.