Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Nikolić

Nije kasno za poklon za Dan Zaljubljenih

Kratak vodič namenjen svim osobama koje žele da obraduju drage ljude ili sami sebe

Ako do sad niste našli odgovarajući poklon a ručni časovnik vam nije pao na pamet kao mogući poklon sigurna sam da ćete se predomisliti nakon sledećih par predloga. Uživajte u mom izboru 5 najinteresantnijih satova za dame za predstojeći Dan Zaljubljenih!

OMEGA Mini De Ville Tresors

Kao prvi sat i moj apsolutni favorit moram navesti Omegin novitet. Radi se o mini izdanju De Ville modela, i to od samo 26mm prečnika. Predivan, jednostavan dizajn, ali sa krupnim rimskim časovnim indeksima, koji čine ovaj sat veoma elegantnim. Ukoliko dodate i dijamante koji krase bezel, dobijate izuzetan damski sat koji će sigurno primetiti pravi ljubitelji satova. Pravo malo umetničko delo je ukrašeno i sa zadnje strane posebnom gravurom (cvet koji označava omaž istoriji ženskog časovničarstva) kao i krunicom sa istim motivom i malim dijamantom u sredini. 

Za ovaj model, iako je kvarc (nažalost) morate izdvojiti od 4.666€ za model u čeliku pa sve do 24.690€ za onaj u zlatu. Dostupnost: Absolut Time, Beograd.

Izvor: omegawatches.com

GRAND SEIKO SBGHA413

Klasični Grand Seikov dizajn koji volimo već duže vreme, dostupan je i sa ciferom u svetlo roze boji, koji predstavlja rasute latice trešnje koje vetar nosi po reci u proleće. Samo objašnjenje boje cifera je romantično, a zamislite tek gest kupovine koliko bi doprineo na značenju ovog sata… 

Iako je časovnik dostupan u 40mm prečniku, ovaj nežan dizajn ipak moze izneti i ženska ruka. Radujemo se svakom satu koji može nositi dama a koji u sebi ima mehanizam na automatsko navijanje, tako i ovaj izuzetan japanac ima kalibar 9R65, Spring Drive, sa odličnom rezervom od 72 sata. Cena ovog modela je 7.270€, a dostupnost u Salonu u TC Galerija.

Izvor: grand-seiko.com

LONGINES Dolcevita (L5.512.4.91.2)

Klasičan, bezvremenski, italijanski Dolcevita (u svakom značenju) časovnik. Ova bordo nijansa me je oduševila, fantastično uklopljen kaiš sa ciferom, pravougaonog oblika sa malom sekundarom na broju 6. Pokreće ga kvarcni mehanizam, ali s obzirom na to da je veoma tanak drugo ne bih ni očekivala. Dostupan je u još nekoliko zanimljivih boja, ali ukoliko želite da obojite ovaj dan Zaljubljenih u pravu boju ljubavi onda je ovo pravi izbor.

Njegov oblik je veoma specifičan a dimenzije prave za dame: širina kućišta je 23.3mm, dužina 37mm a debljina isto iznosi 7.2mm. Dostupnost ovog sata na sajtu kompanije Longines ili kontaktom Absolut Time u Beogradu. Cena sata u salonima je oko 1.500 evra!

Izvor: longines.com

CARTIER Santos Galbee ref 2961

Svi smo primetili veliki povratak Cartier satova već nekoliko godina unazad, ali da li smo ikad očekivali da će sam model Santos biti ovoliko popularan ponovo? Želimo ih u svim kombinacijama, čelik, čelik-zlato, samo u zlatu, stariji ili nešto noviji model, nećete pogrešiti ni sa jednim. Zavisi od veličine ali možete ih naći u svim kombinacijama materijala i to kao navijače i automatske, a vrednost im varira od očuvanosti. Ovaj konretno model sa burgundi bojom cifera datira iz ‘80ih godina, i savršen je poklon za svaku priliku ali je i malo skuplji.

Ukoliko nemate između 8.000 i 10.000 evra možete se opredeliti za opciju sa belim ciferom i rimskim časovnim indeksima. U tom slučaju budite spremni da platite oko 2.000 do 4.000 evra!

Izvor: chrono24

SWATCH Redbaya (ref. GR405)

Navela sam satove za svačiji ukus, pa je vreme da spomenemo i veoma jednostavni Swatch sat u burgundi boji, adekvatan za leto, zimu, bilo koje godišnje doba. Sat sa kvarcnim mehanizmom, prepelim i čitkim ciferom sa dodatkom datuma na poziciji 3. A veličina prečnika je lepih 34mm. Pristupačna cena olakšava ovu kupovinu, a u radnjama kod nas možete pronaći jos varijacija na temu. Radi se o ceni manjoj od 10.000 dinara a dostupnost u Swatch radnji u TC Galerija.

Izvor: swatch.com
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.