Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Nova Hublotova vremenska mašina

Nedelja noviteta u grupaciji LVMH krunisana je ovim satom koji se mnogima neće dopasti.

U ovoj nedelji mnogi brendovi iz LVMH grupacije, kojoj pripadaju Zenith, Hublot, TAG Heuer i Bvlgari predstavili su svoje novitete. O njima možete čitati ovih dana na našem portalu a ja sam na sebe uzeo da pišem o satu o kojem niko nije želeo. Znam i zašto. Ne zato što se radi o Hublotu već zato što se radi o njihovom veoma komplikovanom modelu iz MP serije.

izvor: Hublot

Novi Hublot MP-10 Tourbillon Weight Energy System Titanium ne da ima samo komplikovan i dugačak naziv već se radi o komplikovanom satu. Skraćenica koja stoji do imena brenda označava Masterpiece seriju (MP-XX). Do sada je ova MP serija, stajala za one veoma hrabre i one koji vole da troše novac na skupe satove. Od danas se ovaj epitet još više učvrstio sa novitetom MP-10. Ovo će kupiti samo najhrabriji, oni kojima nije stalo do mišljenja okoline.

Kućište ove mašine napravljeno je od titanijuma što znači da je ovaj sat lagan na ruci uprkos ogromnim dimenzijama u rangu onih koje ima Jacob&Co u svojim satovima. Prečnik sata 41.5mm dok je razdaljina od luga do luga 54mm. Ove dimenzije bi možda bile prihvatljive da nije debljine od čak 22.5mm što ovaj sat čini nenošljivim u većini prilika.

izvor: Hublot

Dizajn brojčanika je poznat onima koji prate Hublot, a mnogi ovo ne bi nazvali brojčanikom. Hublot hrabro odigrava u polju dizajna satova bez klasičnih brojčanika te se vreme na ovom MP-011 Tourbillon modelu očitava uz pomoć rotacionih prstenova u samom centru kućišta koji su postavljeni jedan ispod drugog (sati iznad minuta). Sekundara je postavljena na poziciju 6 pod određenim i veoma čudnim uglom za ručne satove, ali to nije ništa čudno jer je Hublot već izrađivao satove na sličan način. Svaki njihov MP Tourbillon ima postavljen turbijon kavez pod uglom od 45 stepeni u odnosu na x osu (poziciju ruke u ravnom položaju).

izvor: Hublot

Tik iznad sekundare ovog sata i koso postavljenog turbijona nalazi se indikator rezervne snage rada (crvena i zelena boja). Ona na ovom modelu iznosi minimum 48h. Iako tako ne deluje ovo je automatski mehanizam bez klasičnog rotora. Umesto polukružnog rotora ovaj sat ima dva tega od belog zlata za protiv-težu – po jedan teg na levoj i desnoj strani uz ivicu safirnog stakla koji svojom težinom i biderkcionim kretanjem navijaju mehanizam. Oznaka kalibra je HUB9013 i radi se o kalibru kućne radinosti.

izvor: Hublot

Biće proizvedeno svega 50 primeraka a cena jednog iznosi čak 250.000 CHF!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.