Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Nova Omega Seamaster Planet Ocean 600m

Čak 6 noviteta unutar Planet Ocean linije!

Od kada je predstavljena 2005.godine Omegina Planet Ocean serija je zamišljena kao “jača” verzija Seamaster linije što ona u neku ruku i jeste. Od tada pa do danas unutar ove kolekcije predstavljeno je mnogo modela, u različitim bojama i materijalima, sa različitim komplikacijama. Sada je Omega proširila portfolio sa još 6 noviteta i to 3 sa komplikacijom datuma i 3 hronografa.

Izvor: Omega

Ono što je uvek bila prva ascijacija na Planet Ocean seriju nekako je robusnost, a tako je i ovog puta pa “klasični” modeli sa datumom dolaze u 43,5mm velikom čeličnom kućištu sa razdaljinom od luga do luga od 49.3mm i debljinom od 16.2mm. Hronograf modeli imaju prečnik od 45.5mm uz razdaljinu od luga do luga od 52.3mm i debljinom od čak 19mm! Ovo su zaista ozbiljne dimenzije za jedan sat te hronograf varijanta neće biti baš za svačiji zglob.

Izvor: Omega

Prvi dvojac noviteta dolazi u metalnoj nijansi sa sivim galvanskim premazom brojčanika i metalnim kazaljkama koje imaju bež PVD premaz i napunjene su Super LumiNovom. Časovni indeksi su takođe u bež nijansi a hronograf varijanta ima i dva podbrojčanika metalne boje. Metalni izgled upotpunjen je crnim keramičkim bezelom koji ima brušenu obradu. Oba modela dolaze na tamno sivim gumenim kaiševima sa sivim i bež šavom.

Izvor: Omega
Izvor: Omega

Naredni par PO modela sivo-zelenu kombinaciju boja. Klasični model sa datumom iskoristio je zelenu boju za arapske časovne indekse dok se kod hronografa zelena boja nalazi na hrono podbrojčanicima. Oba modela imaju zelene bezele i zelene gumene kaiševe koji su prošiveni svetlo sivim i zelenim stičingom.

Izvor: Omega
Izvor: Omega

Poslednji dvojac noviteta ima bež-bronzane detalje na brojčanicima i oni su upareni sa bež gumenim kaišem koji ima beli šav po obodu. Svi modeli imaju Super Luminova punjenje što će garantovati dobru i dugotrajnu luminaciju u uslovima smanjene svetlosti.

Izvor: Omega
Izvor: Omega

Kada su mehanizmi u pitanju, treba reći da klasičnije od dve varijante pokreće Omegin automatski in-house Master Chronometar 8900 kalibar koji obezbeđuje rezervu od 60h rada, dok unutar hronografa kuca kalibar 9900 sa takođe 60h rezervne snage rada. Poleđina kućišta svih modela je transparentna što je uvek lep detalj za videti.

Izvor: Omega

Novi Omega Seamaster Planet OCean modeli prodavaće se u ovlašćenim Omega buticima i to po ceni od 7.800 EUR za sivi i zeleni model sa datumom dok je cena bež modela 8.300 EUR. Cena za sivi i zeleni hronograf model biće 9.900 EUR dok za bež model hronografa treba izdvojiti 10.700 EUR. Za više detalja o novitetima posetite www.omegawatches.com.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.