Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Nova ROLEX Daytona!

Watches&Wonders 2024 – sajam satova u Ženevi I svi noviteti!

Naslov zvuči pompezno ali ne očekujte da ćete videti nešto neverovatno. Štaviše smatram da su ovo najružnije Daytone u poslednjih 10-ak godina. Umesto da pišem ovaj tekst iz što objektivnijeg ugla ponovo će u meni proraditi subjektivnost i moraću da napišem šta mislim.

izvor: Rolex.com
izvor: Rolex.com

Dva noviteta u okviru Daytona serije dolaze u zlatu sa dijamantskim detaljima kako na bezelu tako i na ciferu. Prva u nizu biće ponuđena kupcima sa oyster narukvicom od belog zlata i sa sedefastim brojčanikom tamnije nijanse dok je svetliji sedef postavljen unutar podbrojčanika. Ja nisam fan tamnijeg MOP brojčanika iako deluje zaista skupoceno meni deluje dosadno, naporno i jeftino. Bezel ovog modela je popunjem dijamantima kao i indeksi sata. Sa druge strane Rolex nudi i pristupačniju alternativu na oysterflex gumenom kaišu. Razlika u odnosu na prethodni novitet jeste u ciferu: ovaj sat ima reverse sedef odnosno svetli sedef dominira u odnosu na tamnije podbrojčanike. Kao što rekoh u tekstu za Sky-Dweller ništa novo osim cifera…

izvor: Rolex.com

Reference su sledeće 126589RBR je model na Oysterflex kaišu i njegova cena je 63.300 evra. Referenca 126579RBR pripada modela na belo zlatnoj narukvici i njegova cena je 72.250 evra.

izvor: Rolex.com

Drugs dve reference pripadaju lepšim novitetima koji dolaze u roze i žutom zlatu. Njihova glavna karakteristika je da dolaze na pretećim zlatnim narukvicama sa dijamantskim bezelom i popločanim lugovima. Roze zlato model ima referencu 126595TBR i uz njega dolazi veoma lepi šampanj brojčanik a cena sata je 127.050 evra. Referenca 126598TBR dolazi u žutom zlatu sa već pomenutom konfiguracijom dijamanata ali sa zlatnim brojčanikom a cena ovog sata iznosi 123.550 evra!

izvor: Rolex.com
izvor: Rolex.com

Najzvučija vest je ta da se Rolex Daytona Le Mans više neće proizvoditi. Svega godinu dana od predstavljanja ovaj sat se povlači iz proizvodnje što ga čini Rolexom koji se najkraće proizvodio u modernoj istoriji!

izvor: Rolex.com

Još je neočekivanija vest da je zamenjena modelom u žutom zlatu. Ovo je najlepši Rolexov novitet do sada na ovogodišnjem sajmu!

izvor: Screenshot Instagram nalog Justin Hast
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.