Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Nova TAG Heuer Carrera x Porsche 963

Da li ste spremni da provedete 24h uz male ekrane, bez spavanja?

Možda vi niste spremi ali dobar deo fanova trka izdržljivosti će to uraditi tokom ovo vikenda jer danas u 16h počinje možda i najpoznatiji automobilska trka današnjice: 24h Le Mans. Trka koja nikada, ali baš nikada ne izneveri i koju savetujem da ispratite bar malo, ipak traje čitavih 24h.

Tik pred trku kompanija TAG Heuer je u saradnji sa dugogodišnjim partnerom Prosche-om predstavila sat inspirisan ovom trkom a pre svega ikonom čije ime i nosi. Predstavljam vam novu TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche 963.

izvor: TAG Heuer

Ljubitelji Porcshea će odlepiti za ovim satom jer je urađen do detalja sa velikom posvećenošću. Porcshe 963 je legendarni Le Mans trkački automobil čiji se detalji mogu pronaći na kućištu i ciferu ovog sata. Kućište je od čelika dok su unutrašnji bočni delovi urađeni sa PVD crnim tretmanom čime se dobija sportskiji izgleda već dovoljno sportskog sata. Možda bih pre rekao da se dobija agresivniji izgled ali za taj deo je ipak zaslužan brojčanik. Ispis Porsche možemo pronaći na levoj strani PVD kućišta dok se na donjem delu kod lugova nalazi ispis 963.

izvor: TAG Heuer
izvor: TAG Heuer

Brojčanik je taj koji govori Le Mans jezikom. Radi se o poluskeletonizovanom ciferu za čiju je izradu inspiracija bilo vešanje automobila. Ono što mi posmatrači ne možemo da vidimo i što se nalazi sa donje strane automibla je na neki način prenešeno na brojčanik u vidu naizgled nasumično isprepletanih mostića koji izgledaju agresivno. TAG Heuer je zadržao prepoznatljive detalje koje Carrera hronografi poseduju ali je dodao i one nove: SuperLuminova plavu luminaciju na datum i 4 hrono indeksa u podbrojčanicima koji su raspoređeni pod čudnim uglom (čudnim za TAG Heuer) ali i karakterističnim za podeoke na instrument-tabli 963.

izvor: TAG Heuer

Automatski mehanizam koji pokreće novu Carreru x 963 je isti onaj koji se nalazi u sjajnom novitetu Glassbox – TH20-00. Unapređena verzija kalibra Heuer 02 poseduje skeletonizovani rotor koji sada navija mehanizam rotiranjem u oba smera a ne samo u jednom. Rezerva ovog kalibra sada iznosi 80h.

izvor: TAG Heuer

Pre nego se do kraja zaljubite u ovaj model moram vam skrenuti pažnju na njegovu veličinu koja iznosi 44mm u prečniku i 15.1mm debljine. Nije mali sat ali jeste za prave ljubitelje sportskih hronografa koji su navikli na satove sličnih dimenzija.

izvor: TAG Heuer
izvor: TAG Heuer

Biće proizvedena svega 963 primerka (simbolično), dostupni već sada uoči trke po ceni od 10.000 evra! Za više informacija kontaktirajte Maestro Jewelers.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.