Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Citizen Zenshin kolekcija: Day-Date i Chrono

Upoznajte proširenu Citizen Zenshin Super Titanium kolekciju!

U ovom tekstu vam donosimo informacije o najnovijim modelima Citizen Super Titanium kolekcije koji su nedavno predstavljeni. Zvanični naziv nove kolekcije je Zenshin čime se ova kolekcija definitivno razdvaja od Tsuyose. Koleginica Marija već je predstavila nove modele Citizen Super Titanium satova sa automatskim mehanizmom i malom sekundarom, a ja sam se nadovezao na njen tekst sa modelom iz iste kolekcije, ali sa losos brojčanikom.

izvor: Citizen

Svi Citizen Zenshin modeli su izrađeni od titanijuma, imaju kultni dizajn s integriranom narukvicom i prelijepim teksturiranim brojčanicima u različitim bojama. Predstavljene su tri serije ove kolekcije – automatic small seconds, Eco-Drive Day-Date i Eco-Drive Chrono – svaka serija sa svojim jedinstvenim karakteristikama i funkcijama.

izvor: Citizen

Citizen Zenshin Super Titanium Eco-Drive Day-Date

Citizen Zenshin Day-Date modeli dolaze u tri različite verzije brojčanika i to plavi (AW0130-85LE), zeleni (AW0130-85XE) i losos boje (AW0130-85ZE). Očaravajući brojčanici imaju metalnu teksturu koja simulira ogrebotine i koja se najbolje ističe na plavom i zelenom brojčaniku. Na poziciji 3 nalazi se indikator dana i datuma, dok su kazaljke oblikovane i ispunjene luminacijom da omoguće lako čitanje vremena u mraku.

izvor: Citizen
izvor: Citizen

Postoje neke male razlike između ova tri brojčanika. Plava i zelena verzija imaju crni prsten za solarno punjenje na obodu brojčanika koji ima bijele markere za minute. Međutim brojčanik u boji lososa ima prsten u identičnoj boji cifera i minutnu skalu otisnutu crnom bojom. U suštini losos brojčanik djeluje otvorenije i proširuje prostor na brojčanika zbog čega najviše preferiram ovaj dizajn.

izvor: Citizen

Citizen Zenshin Eco-Drive Day-Date modeli imaju kućište od Super Titaniuma promjera 39.5mm sa integrisanom narukvicom i vodootporni su do 100 metara. Modele Citizen Zenshin Day-Date pokreće Citizenov Eco-Drive J800-00M mehanizam na solarno punjenje, koji omogućava dugotrajno korišćenje satova. Zahvaljujući ovom mehanizmu, Citizen je mogao da zadrži tanak profil sata što je ključna karakteristika modernog sportskog sata sa integrisanom narukvicom.
Citizen Zenshin Day-Date se prodaje po cijeni od 350 EUR.

izvor: Citizen

Citizen Zenshin Super Titanium Eco-Drive Chrono

Citizen Zenshin Chrono je u osnovi veći hronografski “brat” Day-Date verzije. Citizen je predstavio četiri različite verzije ovog modela. Dvije od njih imaju istu boju brojčanika kao Day-Date modeli. Prva je plava verzija (CA4610-85L), a druga je losos (CA4610-85Z). Druge dvije opcije dijele paletu boja sa automatskim small seconds modelima i to su klasični panda model (CA4610-85A) i tirkizna ili ”tiffany” verzija (CA4610-85M).

izvor: Citizen
izvor: Citizen

Sva četiri modela imaju tri crna pod-brojčanika na poziciji 3, 6 i 9 s tim da je podbrojčanik sa malom sekundarom koji se nalazi na poziciji 6 malo manji od ostala dva. Brojčanici sva četiri modela imaju crni prsten za punjenje svjetlom na periferiji brojčanika i označen je tahimetrijskom skalom, u ovom slučaju čak i losos verzija ima crni prsten. Crni prsten na obodu je praktičan i estetski se slaže sa crnim podbrojčanicima.

Citizen Zenshin Chrono ima kućište od Super Titaniuma otporno na vodu do 100m, širine 42.5mm i debljine 11.6mm. Ovi modeli su znatno veći od Day-Date verzija, što ih u kombinaciji sa integrisanom narukvicom čini neprikladnim za osobe sa manjim zglobom. Sva četiri Chrono modela pokreće Citizen B620-00M, Eco-Drive kalibar sa hronograf funkcijom koji uz štopericu ima i 24-časovni prikaz i funkciju datuma.
Cijena Chrono modela iznosi 450 EUR.

izvor: Citizen
izvor: Citizen

Citizen Zenshin Super Titanium kolekcija donosi modernu eleganciju u svakodnevni život. Sa svojim sofisticiranim dizajnom, praktičnim funkcijama i prelijepim brojčanicima ovi satovi savršen su pratilac za svakodnevne aktivnosti.
Svi modeli Citizen Zenshin Day-Date i Chrono sada su dostupni na zvaničnom sajtu brenda.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.