Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Longines Flagship Heritage!

Tri nova modela u pravi čas!

Pre svega nekoliko dana sam objavio tekst o 15 najbolji elegantnih satova u cenovnom rangu do 3.000 evra. Naravno da sam u njega ubacio brend Longines i njihovu sjajnu Dolce Vitu. Kompanija Longines je dugo, veoma dugo bila sinonim za izradu nekih od najlepših elegantnih satova u svetu ali su se vremena promenila. Danas je njihov fokus na sportskoj kolekciji, ali sa novim Flagship Heritage vraćaju se korenima.

izvor: Longines

Longines je obogatio kolekciju elegantnih satova sa tri nova moonphase modela u čeliku. Prečnik ovih dress satova je 38.5mm dok je debljina 12.4mm. Baš kako elegantan sat treba da bude. Sve je skladno a boje koje su odabrali su prave vintage koje su krasile modele sredinom 70-ih.

izvor: Longines

Sunburst završnica se pojavljuje na sva tri brojčanika, a možda najbolje dolazi do izražaja na teget plavom modelu. Na brojčaniku se nalaze dve dodatne funkcije. Jedna od njih je datum, nalazi se u podbrojčaniku na poziciji 6 i očitava se uz pomoć kazaljke koja opisuje krug. Na istom tom mestu nalazi se i lunarni indikator takozvani moonphase. Ovaj detalj Meseca i zvezda na noćnom nebu je čista elegancija. Nijedan drugi detalj na brojčanicima ne može izazvati takav osećaj prefinjenosti kao moonphase.

izvor: Longines

Osim plavog, Longines je napravio modele sa sivom bojom brojčanika: jedan je baš sivo-bele boje dok je obaj drugi vice u krem nijansi. Takvi krem sunburst cifere nazivamo i šampanjan ciferi. Boja šampanjca. Razlika u ova dva modela je i u boji Meseca. Na sivom modelu Mesec je sive boje kao i zvezde oko njega dok se na šampanj brojčaniku može prepoznati zlatni Mesec i zvezde u istom tonu.

izvor: Longines

Iste, zlatne nijanse obojeni su sve tri centralne kazaljke kao i časovni indeksi. Logo brenda nalazi se na poziciji 12, tačnije malo ispod nje. Logo je u vidu ispisa ispod kojeg se nalazi zlatni logo a tik ispod njega je i naziv modela ispisanim pisanim slovima.

Sat se pokreće od strane automataskog mehanizma L899.5 koji je naravno na bazi ETA sa 25.200 vibracija i rezervom od 72h. To je i više nego dovoljna rezerva rada za elegantan sat koji se ne nosi kao daily. Bar ne iz moje perspektive.

izvor: Longines

Cena je 3.050 dolara za svaki od tri nova modela. Definitivno ću ih uvrstiti u tekst koji sam spomenuo u prvom pasusu jer predstavljaju sjajan izbor za ovaj budžet. Za dostupnost kod nas kontaktirajte Absolut Time.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.