Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Richard Mille RM27-05 Rafael Nadal

I na zalasku karijere španski teniser inspiriše sve oko sebe!

Rafael Nadal igra (poslednji?) Roland Garros i to je tema broj ovih dana u svetu sporta, pored one da je Boston u novom finalu NBA lige i da je finale Lige Šampiona za vikend kada se od dresova voljenih klubova opraštaju Toni Kros i Marko Rojs… mnogo toga se zapravo događa ali samo Rafael Nadal od svih sportista ima novi sat sa njegovim imenom: Richard Mille RM27-05.

izvor: Richard Mille

Kompanija Richard Mille i Rafael Nadal uspešno sarađuju od 2010. godine. Ovo je jedna od onih saradnji koje su jednima i drugima doneli samo dobro. Sličnu saradnju na sjajnom nivou imaju Rodžer Federer i Rolex, Dejvid Bekam i Tudor ali Nadal nosi nešto skroz drugačije.

izvor: Richard Mille

Novi RM27-05 je najlakši Richard Mille ikada napravljen sa svega 11.5 grama (bez kaiša). Iskorak u olakšanju kućišta kompanija Richard Mille uspela je da napravi zahvaljujući novom materijalu od kojeg je kućište napravljeno: Carbon TPT B.4 napravljen na bazi Carbon TPT koji koriste dugi niz godina. Novo, prelagano kućište napravljeno je uz pomoć stotinu karbonskih filamenata koji su pod jakim pritiskom naslagani jedan na drugi.

izvor: Richard Mille

Novi Nadalov sat poseduje još jedan rekord osim što je najlakši RM ovo je ujedno i najlakši mehanički turbijon ikad napravljen u svetu satova i koji može da izdrži silu od 14.000G. Da, ovaj sat pokreće mehanizam na ručno navijanje, poseduje turbijon i rezervu od 55h a opet može da izdrži nadljudske napore ne samo tokom teniskog meča a teži svega 3.49 grama!

izvor: Richard Mille

Znam mišljenje naših pratilaca i ljubitelja satova o brendu Richard Mille koje je pre svega zasnovano na izgledu ovih merača vremena. Neću se truditi da ga menjam jer ovo je stvar ukusa i na to ne utičem ali želeo bih da vam ukažem na tehničke specifikacije koje čine ovaj sat dobrim. Znam, da vas se ne tiču i da izdržljivost od 14.000G vama zvuči besmisleno ali hajde da to postavimo na sledeći način kroz poređenje.

Najizdržljiviji i najotporniji sat koji ste držali u rukama je G-Shock. Nemaju svi istu izdržljivost ali najjači G-Shock satovi mogu da izdrže silu od čak 15 Gravitacija (15G). I to je za obilnog čoveka veoma velika sila čiju jačinu neće osetiti na svojoj koži ili na ruci. Sa druge strane sat koji će Rafael Nadal nositi ovo juna na RG je 933 puta jači od svakog G-Shocka na ovom svetu

izvor: Richard Mille

Cena novog RM27-05 je nepoznata a biće proizvedeno svega 80 primeraka ovog modela! Za više informacija posetite sajt kompanije Richard Mille.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.