Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Predstavljamo vam jedinstveni IWC Ceralume

Pitoreskna jednačina, rezultat matematičkog oksimorona dobijenog u produktu kolizije, brojioca formiranog u obliku vremenskog putokaza, imeonioca ogledanog u materijalnoj umjetnosti glamurozne izrade bezsvrsishodnosti, za količnik ostvaruje Ceralume! Slugu svijetlosti vremena!

Marija Kiri, jedna od najpoštovanijih naučnika u istoriji ljudskog roda, otkriva 1898. godine revolucionaran produkt nazvan radijum, od tog momenta upotreba ovog metala unosi posve novi vid kreiranja prvenstveno časovnika, čije indekse i kazaljke časovničarske kompanije počinju premazivati istim, time dobijaju luminicnentnu funkciju, odnosno premazane površine odavaju svijetlost u mraku! Danas je proizvodnja luminicnentnih satnih dijelova znatno evoluirala, te se od radijuma prešlo na korištenje drugih supstanci kao što su tricijum ili pak poznata Super-LumiNova. Danas nam IWC predstavlja potpuno luminicentni sat pod nazivom IWC Ceralume!

izvor: IWC

IWC je brend poznat po izradi pilotskih satova, čija je krucijalna odlika funkcionalnost, ista u sebe apsorbuje robusniji dizajn, visoku preciznost, postojanje brojnih funkcija, te i posve važnu visoku čitljivost! IWC Ceralume predstavlja prvi potpuno svijetleći keramički časovnik ikada napravljen, tačnije predstavlja kreiran koncept za masovniju izradu ovog horologijumskog zdanja! Kompanija Bell & Ross svakako da je do sada parirala IWC-u u načinu kreiranja pilotskih luminiscentnih satova, no predstavljeni novitet označava dosta visok uspon ka do sada neviđenom cilju u danas krajnje neizvjesnim časovničarskim tokovima.

izvor: IWC

Inovacija bi označavala najadekvatniju riječ kojom se može opisati plasirani novitet, IWC je produkovao posebno jedinjenje keramike dobijenom mješavinom keramičkog praha za česticama Super-LumiNova pigmenta. Nakon kreiranja sata, isti je prošao zahtjevan test, na kojem je svijetlost emitovana nešto više od 24 časa unutar mračne komore. Pomenuti Super-LumiNova pigmenti proizvedeni su od strane RC Tritec kompanije, koja se bavi keramičkim sirovinama. Ceralume sat, apsorbuje svijetlost, te je i emituje, što može da čini neograničen odnosno beskonačan broj ponavljanja.

Časovnik je kao što primjećujemo bijele boje, kako bi i sam mesingani brojčanik bio usklađeno luminiscentan, došlo je do prskanja istog sa Super-LumiNova česticama, što je isto učinjeno i sa gumenim kaišem. Lewis Hamilton (poznati F1 vozač), ambasador je ovog brenda, te na njegovom zglobu možemo primjetiti ovaj još uvijek nekomercijalan produkt. Časovnik pripada seriji IWC Chronograph 41, te zaključujemo da posjeduje karakteristike ove serije satova. Promjera je 41 mm, posjeduje mehanički mehanizam na automatsko navijanje.

Na bočnim stranama keramičkog kućišta nalaze se čelični pušeri, koji služe za pokretanje hronograf funkcije, isti ne posjeduju luminicnenciju. Na ciferu su smještena klasična tri IWC podbrojčanika, kao i dan datum funkcija. Indeksi su arapskih brojeva, osim onih na poziciji 12 (trougao), 3, 6 i 9 koji su štapićasti. Cijena i dalje pojedinosti još uvijek su nepoznate. Pretpostavljamo da će nam u bliskom vremenskom periodu biti dostupno više informacija vezanih za plasiranje ovog noviteta.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.