Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Novi Seiko 5: Reinterpretacija zlatnog doba

Seiko je predstavio reinterpretaciju kultnih modela iz 60-ih i 70-ih godina

Prema mišljenju mnogih, Seiko često pretjeruje recikliranjem starih modela iz svojih prethodnih, ranijih kolekcija iz zlatnih godina ovog brenda. Ipak, ponekad im se može desiti, iako pretjeruju, da naprave dobar potez. Takav je slučaj sa najnovijom reinterpretacijom Seiko 5 modela iz 60-ih i 70-ih godina.
Rekreirajući popularni model iz 1960-ih i 1970-ih godina (mislim da je to bio model 7019-8030) uz zadržavanje originalnih dimenzija i oblika u kombinaciji sa modernim tehnološkim rješenjima iz Seika su ovaj put ”uboli u metu”.

Model iz 70-ih;

Novi modeli dolaze u okviru serije 5 Sports i iz Seika razmatraju da se unutar 5 Sports serije kreira posebna kolekcija inspirisana istorijskim modelima. Ako dođe do toga novoformiranu kolekciju će činiti specijalni model izbačen za 55 godina Seika, kao i današnji noviteti, ali i svi budući modeli inspirisani Seikovom istorijom, a ne sumnjamo da će ih biti još mnogo.

Model za 55 godišnjicu Seiko 5; izvor: Seiko

Predstavljena su dva nova modela i to SRPL03 (SBSA269 JDM) dolazi sa srebrnim brojčanikom, dok model SRPL05 (SBSA271 JDM) ima crni brojčanik. Oba modela imaju kućišta od nerđajućeg čelika dimenzija 38,5 x 12,4 x 44,8 mm i koriste kalibar 4R36. Bezel na ovim modelima je urađen u boji čelika sa crnom diver skalom.

Novi modeli; izvor: Seiko

Brojčanik novih Seiko 5 Sports modela predstavlja savršen spoj retro estetike i moderne funkcionalnosti. Model SRPL03 ima srebrni brojčanik, dok SRPL05 dolazi sa crnim brojčanikom. Oba brojčanika zadržavaju prepoznatljiv stil originalnih modela iz 60-ih i 70-ih godina sa orginalnim Seiko 5 logom, uz modernizaciju kroz upotrebu kvalitetnih materijala i preciznih detalja. Nove modele pokreće poznati Seikov 4R36, tako da na ciferu imamo prikaz datuma i dana u sedmici. Kazaljke su urađene u baton stilu, a poseban akcent je stavljen na sekundaru koja je u crvenoj boji i lolipop dizajna.

izvor: Seiko

Narukvica zadržava originalni dizajn istorijskih modela, ali je unaprijeđena za svakodnevnu upotrebu, čineći je udobnom i praktičnom za nošenje. Ovaj tip narukvice popularno nosi ime Bandoleer. Bandoleer narukvica je inspirisana vojnim opasačima, pružajući izdržljiv kvalitet i estetsku privlačnost. Pored narukvice, satovi dolaze i sa kožnim kaišem u rally stilu, koji dodatno naglašava sportski i retro karakter ovih modela.

izvor: Seiko

Za kraj da pomenemo i pakovanjje, novi modeli zajedno sa dopunskim kaišem dolaze u specijalnoj kutiji koja je omaž originalnom pakovanju iz perioda 60-ih i 70-ih.

izvor: Seiko

Novi modeli Seiko 5 Sports SRPL03 i SRPL05 predstavljaju idealan spoj retro stila i moderne tehnologije. Sa prepoznatljivim dizajnom iz 60-ih i 70-ih godina, unaprijeđenim savremenim tehničkim karakteristikama, ovi satovi su odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, ali funkcionalnih satova. Oba modela će biti limitirana na 9999 komada sa preporučenom cijenom od 400 EUR.
Za više informacija o Seiko novitetima posjetite njihov zvanični web sajt.

izvor: Seiko
izvor: Seiko
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.