Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Belisar Chronograph Silvretta Classic

Union Glashütte predstavlja novi model Belisar Chronograph inspirisan vintage estetikom sa losos brojčanikom

Union Glashütte Belisar Chronograph Silvretta Classic donosi osvježenje u svijet luksuznih satova, sa svojim retro stilom i modernim tehničkim karakteristikama. Ovaj hronografski model, predstavljen u okviru prestižne Silvretta Classic rally trke, odiše nostalgičnim šarmom kombinovanim sa naprednom tehnologijom.
Silvretta Classic, koja se održava od 1998. godine, okuplja ljubitelje vintage automobila na jedinstvenoj ruti kroz Alpe. Ove godine, Union Glashütte se vraća s novom limitiranom verzijom Belisar Chronograph sata, sada u losos (oni kažu bakar) tonovima koji podsjećaju na automobile iz 1970-ih i 1980-ih godina.

izvor: Union Glashütte

Kućište sata od nehrđajućeg čelika ima promjer od 44mm i debljinu od 15mm, pruža robustan izgled i namijenjeno je ljubiteljima većih satova. Sat je zatvoren kupolastim safirnim staklom sa dvostrukim premazom protiv refleksije i ima vodootpornost od 100 metara.

Brojčanik u bakarnoj boji sa sunburst efektom mijenja ton u zavisnosti od svjetla pružajući dinamičan izgled. Iako iz Union Glashütte ovaj cifer klasifikuju kao bakarne boje ja bih ipak ovo nazvao bojom lososa.

izvor: Union Glashütte

Interesanstno je da su na obodu brojčanika smještene i tahimetrijska i pulsometar skala omogućujući na ovaj način duplu funkciju hronografa. Sat ima tri mat bijela podbrojčanika sa crnim okvirima i oznakama, uključujući 30-minutni mjerač na poziciji 3, 12-satni mjerač sa prozorom za datum na poziciji 6 i malu sekundaru na poziciji 9. Centralna kazaljka hronografa ima crveni vrh u obliku strelice, usklađen sa crvenim kazaljkama na hronograf podbrojčanicima.

izvor: Union Glashütte

Union Glashütte Belisar Chronograph Silvretta Classic pokreće kalibar UNG-27.S1, modifikovani Valjoux 7753 mehanizam vidljiv kroz safirni poklopac na poleđini kućišta. Ovaj automatski hronograf nudi rezervu snage od 65 sati i koristi anti-magnetnu silikonsku oprugu za poboljšanu preciznost. Mehanizam radi na frekvenciji od 28,800vph, osiguravajući pouzdano i precizno mjerenje vremena.

izvor: Union Glashütte

Sat dolazi sa dvije opcije: crnim kožnim kaišem u rally stilu i narukvicom od nerđajućeg čelika omogućavajući vlasnicima da prilagode izgled sata prema svom stilu.

izvor: Union Glashütte

Union Glashütte Belisar Chronograph Silvretta Classic model će biti limitirana edicija od 200 komada i dostupan je po cijeni od 3.500 EUR.
Za više informacija posjetite zvanični sajt Union Glashütte.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.