Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Swatch Moonswatch Snoopy

O ovome se pisali i nagađalo mesecima unazad. Stigao je novi Moonswatch, (ne)očekivano drugačiji!

Nagađanju je došao kraj u ponoć kada je Swatch svetu predstavio novi Mooswatch koji je inspiraciju pronašao u novom punom Mesecu i crtanom junaku Snupiju. Snupi je crtani lik koji je od 60-ih godina prošlog veka, rekao bih to ovako – ”anđeo čuvar” NASA projekata i astronauta i neretko se u prošlosti nalazio na mnogim Omega Speedmaster Moonwatch modelima. Danas je Swatch grupacija odlučila da ovog crtanog junaka premesti u niži cenovni rang u njihov najpopularniji i najprodavaniji sat.

izvor: Swatch

Novi Swatch Moonswatch ”Mission to the Moonphase” je istih karakteristika kao obojeni prethodnici: 42mm prečnik biokeramičkog kućišta, debljina mu je 13.75mm dok je razdaljina između gornjih i donjih lugova na ovom satu 47.3mm. Kaiš je VELCRO kao i na svim dosadašnjim modelima, staklo od pleksiglasa sa utisnutim slovom S u centru a vodootpornost gotovo nepostojeća (što za Swatch satove nije ništa čudno): 30m.

izvor: Swatch

Swatch se odlučio da ovaj novitet bude u potpunosti beo. Belji od najbeljeg sata koji ste do sada videli. Jedino su indeksi, kazaljke i ispisi na ciferu preostali u crnoj boji a kućište, podbrojčanici, sam cifer i kaiš su u beloj boji. Moram reći da sam očekivao bar jedan detalj u plavoj ili žutoj i verujem da Swatch to čuva za neku drugu priliku.

izvor: Swatch

Kvarcni mehanizam pokreće ovaj hronograf koji pored te funkcije poseduje i indikator mesečevih mena na poziciji 2. Tu vidimo dodatak ovom novitetu: Snupija kako zamišljeno leži na Mesecu na obe strane diska. To je jedino mesto na kome vidimo ovog crtanog junaka po kojem će ovaj sat dobiti nadimak iako se u zvaničnom nazivu modela on nigde ne spominje.

izvor: Swatch

Ipak nije sve tako crno, tj nije sve tako belo ispravio bih se kada su u pitanju boje. Uperivanjem zraka UV lampe u podbrojčanik na mestu broj 2 osvetljava se nebo sa zvezdama, mesec dobija plavu nijansu a odmah u sredini se ispisuje čuvena rečenica koju Snupiju izgovara: ”I cant sleep without a night light!”.
Postavlja se pitanje: šta ćemo sa onima koji nemaju UV lampu kod kuće?

izvor: Swatch

Bezel je tahimetrijski dok je Swatch preuzeo još jedan detalj sa vintage Moonwatch modela a to je ”oznaka iznad 90” tačnije ”dot over 90” što je bila odlika jedne vintage serije Speedmastera u prošlosti.

izvor: Swatch

Cena ovog noviteta treba da bude oko 300 evra što će ga učiniti najskupljim Moonswatch satom do sada a biće dostupan za kupovinu u svega 10 gradova širom sveta među kojima je Beograd! Kontaktirajte Absolut Watch za više informacija!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.