Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Swatch x Blancpain

Sjajan početak godine za Swatch sa novim satom.

Nakon nezapamćenog uspeha u cenovnom rangu do 250 evra koji je napravio Moonswatch kada se pojavio, Swatch je, kao što znate, odlučio da nastavi saradnju sa kompanijama iz istoimene grupacije. Na red je došao brend koji su mnogi zaboravili a koji je sve samo ne brend za zaborav. Blancpain, najstarija kompanija u svetu satova osnovana 1735. godine, ima bogatu istoriju u izradi ručnih časovnika.

izvor: Swatch

Saradnja sa kompanijom Blancpain išla je u već viđenom smeru. Viđen je kod pomenutog Moonswatch-a. Preciznije nova kolaboracija donela je ništa novo osim drugog imena i mehanizma: Swatch x Blancpain Scuba Fifty Fathoms glasio je pun naziv za 5 novih modela sa većim prečnikom od Moonswtacha a od istog materijala. Ova saradnja posvećena je svetskim okeanima i otuda ”samo” pet modela.

izvor: Swatch

Početak 2024. godine obeležiće novitet u okviru ove serije koji je predstavljen sam bez drugih modela. Njegov naziv je Scuba Fifty Fathoms Ocean of Storms (Okean Oluja) a inspiracija za ovaj sat dolazi od ogromnog morskog prostranstva koje zauzima veliku površinu Zemljinog satelita Meseca. S obzirom da na našoj planeti postoji samo 5 okeana ovaj novi model, šesti u nizu, nije mogao da bude posvećen nijednoj drugoj okeanskoj površini ovde već negde daleko u svemiru.

izvor: Swatch

Swatch i Blancpain su pronašli inspiraciju u tami mora na Mesecu i novitet obojili u crnu biokeramiku te ovaj 42.3mm veliki sat ne deluje toliko veliko ali deluje impresivno. Debljina kućišta je 14.4mm a razdaljina između gornjih i donjih lugoa iznosi 48mm. Ovo nije mali sat pogotovo ako ste vlasnik Moonswatch i uporedite ova dva modela.

izvor: Swatch

Novi Swatch Scuba Fifty ”Ocean of Storms” pokreće Sistem 51 automatski mehanizam, ima vodootpornost kao njegovi prethodnici od 91m, simbolično, i čuva ga pleksi staklo. Tehničke karakteristike se ne razlikuju od prethodnih 5 modela, razlika je samo u boji i reći ću ovo naglas: ovo je najlepši model koji je do sada proizašao iz saradnje Swatch x Blancpain.

izvor: Swatch

Satovi počinju da se prodaju od danas, 11.01.2024 širom sveta ali ne jošu uvek kod na su regionu. Cena je 400 evra!

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.