Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Oris Father Time Big Crown Pointer Date

Orisova kolaboracija sa kriket klubom podarila je model u bronzi!

Sve češće smo svedoci saradnje između velikih časovničarskih kompanija i sportskih klubova, međutim to se uglavnom odnosi na auto-moto sport, tenis, košarsku itd. S obzirom na svoju nedinamičnost i usporen tempo kriket nikad nije bio na meti časovničarskih kuća.

Oris je to prekinuo 2022. god kada je postao prvi zvanični merač vremena u istoriji Marylebone Cricket Cluba. U znak te saradnje Oris je nedavno izbacio novi limitirani model u bronzi pod nazivom Oris Father Time Big Crown Pointer Date. Father Time je inače naziv za gvozdenu mitsku figuru “bradatog čoveka sa zlatnom kosom preko ramena” koja se nalazi na kapijama kriket klubova širom sveta.

izvor: Oris
izvor: Internet

Novi Orisov model dolazi u 40mm velikom kućištu izrađenom od bronze, koja će vremenom patinirati i dobiti još lepšu tamniju nijansu. Bezel na satu je sitno nazubljen isto kao i velika krunica koja se nalazi na poziciji 3 i kojom je vrlo lako operisati. Kako bi se izbegle alergijske reakcije na bronzu, poleđina kućišta koja je u stalnom dodiru sa kožom izrađena je od nerđajućeg čelika i na njoj se nalazi izgravirani gore pomenuti “Father Time” simbol. Staklo na satu je safirno a vodootpornost je deklarisana na 50m.

Izvor: Oris

Brojčanik novog Big Crown modela je bele boje sa ispisom datuma po periferiji. Časovni indeksi su veliki, arapski i jasno su i lako očitljivi dok su časovna i minutna kazaljka izrađene u tzv. “cathedral” stilu (katedrala stil koristi se još i na Seiko Alpinist modelima) i napunjene su Super-LumiNovom. Vrh “date pointer” (pokazivač datuma) kazaljke je trouglastog oblika i crvene je boje što daje odličan kontrast belom brojčaniku.

Izvor: Oris

Unutar noviteta kuca Orisov automatski 754 kalibar, čija je osnova Selitin SW200-1 kalibar koji radi na 28.800 vibracija po satu i obezbeđuje rezervu rada do 38h. Model dolazi na bronzanoj multi-link narukvici a u kompletu se dobija takođe i braon narukvica od jelenske kože kao i set alata za zamenu iste.

Izvor: Oris

Oris Father Time Big Crown Pointer Date limitiran je u 1.926 primeraka i prodavaće se po ceni od 2.950 CHF, a za više informacija o novitetu posetite www.oris.ch.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.