Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Omega event u Beogradu: večera uz novitete za kraj 2022. godine!

Druga nedelja decembra meseca rezervizana je za Omega večeru i prezentaciju noviteta!

U organizaciji kompanije Absolut Time, a na čelu sa osobom kakva je Olivera Stojanović (CEO kompanije), događaj ovog karaktera ne može da razočara. Bila je ovo još jedna večera u stilu onih bondovskih ovog puta ne Belom Dvoru Kralja Aleksandra Prvog. Ovo je bilo moje drugo pojavljivanje nakon prošlogodišnje proslave u Aeroklubu u Beogradu i utisci su (ponovo) sjajni!

Glavna sala u kojoj je održana večera i prezentacija satova; autor fotografije: Branko Koljajic

Šta je to Omega Event? To je godišnja gala večera na kojoj se okupljaju prijatelji kuće, saradnici i ekskluzivni klijenti kako bi razmenili svoja iskustva, pričali o satovima i ono najvažnije-videli novitete koje je Omega prezentovala u ovoj godini. Zaista, ovo i jeste bila Omegina godina. Svaki novitet postigao je odlične rezultate, a ja sam imao priliku sve da ih vidim još u Junu mesecu ove godine na još jednom predivnom događaju, ovog puta u Porto Montenegro.

Dok zvanice ne oplemene prostoriju to izgleda ovako; autor fotografije: Branko Koljajic

Noviteti za 2022. godinu

Pre svečane večere, okupljeni imaju prilike da uživaju u novitetima koji su izloženi u specijalnim staklenim vitrinama. Iskoristio sam priliku da ponovo pogledam veličanstveni Omega Speedmaster Moonshine Gold model, koji je na mene ostavio najveću utisak još letos. Kakav je to sat!

Predvorje sale u kojoj su izloženi satovi pre večere; autor fotografije: Branko Koljajic

Uz neobavezno ćaskanje sa mojim bivšim kolegom iz Triglav A.D.O., Dušanom Bajićem osvrnuo sam se na model u istom zlatu, ali na crnoj gumi, koji košta oko 25.000 evra. Dule, inače prvi čovek koji me je podržao u tome da dam otkaz (i prvi čovek kome sam rekao da ću dati otkaz) i započnem avanturu u kojoj sada i živim, obožava Omegu i svojoj kolekciji pridodao je najlepši Seamaster: Aquaterra World Timer u čeliku!

Omega Speedmaster Moonshine Gold noviteti; izvor: Omega

Posebno mi se dopala vitrina u kojoj se nalazi Speedmaster 57. Model koji, kako naziv sugeriše, odaje počast originalnom modelu iz trilogije koja je izašla 1957., danas ima čak 4 različite izvedbe. Pre svega se razlikuju boje cifera, od kojih moju pažnju najviše privlači bordo brojčanik. U neformalnom razgovoru koji sam vodio gotovo celo veče sa potpretsednikom Omege Jean-Claud Manchon saznao sam da je njegov favorit Speedmaster 57 Sandwich dial, model koji ima utisnute časovne indekse u sivi cifer.

Omega Speedmaster 57 u prelepim bojama; izvor: Omgea

Omega već par godina unazad pokušava da oživi legendu iz 2000-ih koju je nosila čuvena Sindi Kraford. Tada je Omega Constellation bila najpupularniji sat što zbog dimenzija i dizajna što zbog pomenute glumice koja je proslavila ovu seriju. Danas se popularna Konstalacija pravi sa mnoštvom šarenih cifera, ali je dizajn ostao nepromenjen. Posebno atraktivni su zlatni modeli na kaišu sa dijamantskim bezelom.

Nova Konstalacija
Omega Konstalacija na kaišu

Damama, koje su ciljna grupa za Constellation, na Omega večeri za oko je više zapala Seamaster Aquaterra u novim, nežnim bojama. Osvežavanjem ove kolekcije u predivnoj novoj dimenziji Omega je postigla željeni efekat i uvela mnoge dame u kolekcionarstvo automatskih satova. Jedna od onih koja je ostala bez daha zbog nove Omega Seamaster Aquaterra Ladies je glumica Jelena Gavrilović, koja je u stilu Bond devojke plenila celo veče, a naročito u toku izvođenja numere Sam Smitha ”Writings on the wall” iz filma ”Spectre” (James Bond: Spektra, film iz 2015. godine).

Omega Seamaster Aquaterra Ladies; izvor: Omega
Jelena Gavrilović, autor fotografije: Branko Koljajic

Novitet na koji je Omega kao kompanija najponosnija u ovoj godini (moje skromno mišljenje) jeste potpuno novi model u njihovom portfoliju Seamaster Planet Ocean Ultra Deep. Ostale modele smo ranije mogli da vidimo i da zamislimo kako bi izgledali sa novim materijalima i ciferima, ali ovaj sat je potpuno nov. Prečnika 45.5mm i debljine 18.1mm Ultra Deep predstavlja zver od sata, a naročito sa vodootpornošću od 6000m. Meni omiljeni model je onaj sa belim ciferom i plavim keramičkim bezelom na metalnoj narukvici, ali najvažniji u celoj seriji je svakako titanijumski.

Omega Ultra Deep modeli

Za kraj bih preneo moj utisak o Omega Speedmaster Silver Snoopy Award, novitetu koji je preko noći postao najtraženiji Moonwatch ikada (nije novitet iz ove godine). Na večeri ga je posedovao jedan gospodin, koji mi ga je pozajmio da usnimim par lepih kadrova. Stavio sam sat na ruku i iako ima 42mm, što je za moj zglob preko gornje granice, moram vam reći da sam se zaljubio. Ipak je ovo sat koji se ne nosi svaki dan. Nakon ove večere odlučio sam se da poručim ovaj model u Absolut Time radnji, tačnije da se stavim na listu, jer je spisak potencijalnih kupaca zaista veliki. Ali ovaj sat vredi čekati.
Živeli.

Omega Speedmaster ”Snoopy” na mom zglobu
U društvu još jednog Moonwatcha

Hvala Oliveri na pozivu i na još jednom nezaboravnom događaju. Vidimo se uskoro. Ćao!

Jean-Claude Manchon i Olivera Stojanović; autor fotografije: Branko Koljajic
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.