Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Piaget Altiplano Concept Tourbillon- najtanji turbijon na svetu!

Watches&Wonders 2024 – sajam satova u Ženevi i svi noviteti!

Ove godine Piaget proslavlja 150godina svog postojanja, a iako je nedavno predstavio novitet u vidu Polo 79 modela, Piaget je rešio da za proslavu postojanja izbaci novitet koji je tehnički napredniji i koji je najbolja asocijacija za Piaget ustvari a to je… ultra tanko! Piaget Altiplano Ultimate Concept Tourbillon tanak je svega 2mm, to je ista debljina koju je imao i Altiplano iz 2018.god ali su sada dodali tubijon komplikaciju što ovaj sat čini najtanjim turbijonom na svetu!

Izvor: Piaget

Kada se tehničke specifikacije u pitanju novi Piaget Altiplano Concept dolazi u kućištu izrađenom od legure kobalta koja je tretirana plavim PVD premazom, Sat ima prečnik 41.5mm uz već pomenutih 2mm debljine. I što bi izrekla rekla: “da bi postao najbolji moraš da pobediš najboljeg” pa je tako Piaget sa trona skinuo Bulgarijev Octo Finissimo Tourbillon model koji je tanak 3.95mm. Kako kažu iz Piaget-a za ovaj poduhvat su morali da redizajniraju skoro 90% mehanizma kako bi ga prilagodili turbijon komplikaciji.

Izvor: Piaget

Mehanizam koji se krije unutar ovog remek dela je Piagetov kalibar 970P-UC koji je u celosti smešten u poleđini kućišta. Turbijon se kreće i vidljiv je kroz otvor na poziciji 10, dok je glavna opruga mehanizma vidljiva na poziciji 6. Na poleđinu kućišta je nalazi se otvor turbijona prekriven safirnim staklon tako da je ovaj detalj vidljiv golim okom, a što se rezervne snage rada tiče iz Piaget-a kažu da je ona oko 40h.

Izvor: Piaget

Cena Piaget Altiplano Concept Tourbilloa je na upit uz napomenu da je cena Piaget Altiplano Concept modela bez komplikacije turbijona bila 400.000$, tako da ukoliko želite tanji sat moraćete da “istanjite” i novčanik. Za dodatne informacije posetite Piageto-ov sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.