Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Skriveni dragulj u $30mil vrednom Rolls Royce

Luksuz ne poznaje granice…

Vesti iz sveta mnogo bogatih ljudi. Tamo gde luksuz ne poznaje granice i gde se sa novcem može apsolutno sve. Pa tako i da se kupi $30.000.000 vredan automobil u koji je ugrađen piece unique sat vredan skoro pola miliona evra. Ovo je priča o Rolls Royce La Rose Noire Droptail-u i Audemars Piguet Royal Oak Conceptu.

izvor: Rolls Royce

U Monterey na vikend sajmu automobila predstavljen je Rolls Royce La Rose Noire Droptail-automobil na koji je uloženo na hiljade sati marljivog rada i čija je šasija napravljena od metala, aluminijuma i karbonfibera. Linija ovog automobila ga svrstava u umetničko delo, urađen je po posebnoj porudžbini i njegova cena se procenjuje na oko 30 miliona dolara. Pokretaće ga 6.7L V-12 motor sa 593 konjske snage.

izvor: Rolls Royce

Uvod na koji niste navikli od mene, ali bolje prvo o atumobili ukratko pa onda malo više o satu, nego obrnuto. Priča o ovom Rolls Royceu je sama po sebi dovoljna da bude vest dana ali naručilac ovog remek-dela se potrudio da i mi sa portalom o satovima imamo o čemu da pišemo.

Naime, nepoznati gospodin je poručio specijalan enterijer sa crvenim detaljima a na čijoj se instrument tabli nalazi ručni sat. Upakovan je u kavez tako da može da igra ulogu analognog sata u automobilu. Ukoliko se vlasnik istog odluči da mu se taj dan sat nosi, može ga uzeti iz kaveza, smestiti na neki od gumenih kaiševa i dobiti specijalan sat na ruci.

izvor: Rolls Royce

Naime, radi se o Audemars Piguet Royal Oak Concept Split-Second Tourbillon GMT, model koji je predstavljen početkom ove godine kao novitet. Proizveden je od titanijuma, prečnika 43mm i debljine od čak 17.3mm. Uprkos velikim dimenzijama ovaj sat se nosi manje na ruci. Pritiskom na dugme na instrument tabli sat izvlači iz kaveza.

izvor: Rolls Royce

Važno je napomenuti da je ovo prvi model ovog tipa predstavljen u javnosti od trenutka lansiranja modela. Videli smo kako izgleda u vestima kada je predstavljen, ali od tog trenutka nije viđen niti jedan model ovog tipa na ruci neke osobe u svetu. To ovaj sat, ugrađen u automobil, čini prvim a ujedno i piece unique modelom jer se vlasnik odlučio za crvene detalje na skeletonizovanom brojčaniku.

izvor: Rolls Royce

Da se radi o dvema kompanijama koje su najbolje u svom poslu govori i podatak da je izrađen zlatni novčić veličine prečnika sata u belom zlatu a koji je ukrašen ručno ugraviranom ružom. On služi da, ukoliko vlasnik skine sat iz kaveza i stavi ga na ruku, popuni prostor i prazninu koja nastaje. Išlo se do detalja. Do samog kraja.

izvor: Rolls Royce

Ne znam koliko sam kompententan da komentarišem ovo umetničko delo, ali novi Rolls Royce je savršen. Šta vi kažete na ovu simbiozu i šta vam se više dopada: auto ili sat?

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.