Menu
satnaruci.jpg
Autor: Dušan Tadin

Spinnaker dominira kopnom i morem!

Težak izbor!

Spinnaker je odlučio da nam predstavi „za svakoga po nešto“. Ovoga puta imamo jedan prelep hronograf, i jedan ronilački sat sa jako lepom pričom! Reč je o Spinnaker Hull hronografu i Spinnaker Croft mid-size automatic Dolphin project limited edition!

Spinnaker Hull chronograph

Ja, koji sam ljubitelj ronilačkih satova, jednostavno nisam mogao ostati ravnodušan kada sam video novi Spinnaker Hull hronograf!

Dve stvari koje su mi najviše privukle pažnju definitivno su prolećne boje i neki vintage duh koji nam donosi ovaj hronograf. Kada govorimo o bojama, u ponudi imamo plavu boju brojčanika (Sky blue), bordo (Burnt maroon) i zelenu (Shire green) koja je definitivno ostavila najjači utisak na mene!

Izvor: Spinnaker

Prečnik kućišta iznosi 42mm, što je sasvim korektno obzirom na razmak između lugova (lug to lug) od 48mm, nema sumnje da će ovaj sat jako lepo ležati na zglobu! Visina kućišta je 15mm a širina kaiša pri kućištu iznosi 22mm. Svi modeli iz ove serije dolaze nam na kožnim kaiševima čije boje prate boju brojčanika.

Izvor: Spinnaker

Na satu se ovoga puta nalazi mineralno staklo sa anti-refleks premazom, što me je malo iznenadilo, nekako sam navikao na safirno staklo kod Spinnakera, ali ne zameram, ipak je ovo hronograf. Vodootpornost je klasifikacije 100m, a pušeri za pokretanje/resetovanje štoperice, kao i krunica su ušrafljujući!

Mehanizam koji pokreće ovaj sjajni hronograf je Seikov Meca-Quartz hronograf, sa funkcijom hronografa i prikazom datuma na poziciji 12. Ono što ovaj mehanizam čini specifičnim je načni rada, tačnije kretanja kazaljki, koje se kod ovog kvarcnog mehanizma ponašaju kao kod automatskih i mehaničkih hronografa, nema klasičnog otkucaja za svak sekund, već klize kao kod mehaničkih satova, a prilikom resetovanja štoperice vraćaju se direktno na početne pozicije. Bezel sa tachymeter skalom je fiksni, izrađen je od nerđajućeg čelika kao i celo kućište sata.

Izvor: Spinnaker

Kataloška cena novog Spinnaker Hull hronograf modela iznosi 220€ i dostupan je na Spinnaker online prodavnici.

Spinnaker Croft mid-size automatic Dolphin project limited edition

Kada je reč o Croft mid-size automatic ronilačkom novitetu, istakao bih priču koja stoji iza ovog modela, sa specifikacijama ove serije satova smo se manje-više do sada već susreli. Dolazi nam sa 3 nove boje brojčanika, Ocean blue, Ocean black i Ocean turquoise.

Izvor: Spinnaker

Na svim brojčanicima nalaze se motivi delfina! Navedeni motiv takođe možemo videti na kraju sekundne kazaljke kao i na ušrafljujućem poklopcu kućišta koje je izrađeno od nerđajućeg čelika i prečnika je fantastičnih 40mm.

Izvor: Spinnaker

Zašto baš delfin?

Spinnaker je ovaj model izradio u saradnji sa organizacijom Dolphin Project. Navedenu neprofitnu organizaciju osnovao je Richard O’Barry 1970. godine sa ciljem zaštite delfina. Njihova misija je da okončaju eksploataciju i stradanje delfina širom sveta! Spinnaker je odlučio da na neki način doprinese i podrži rad ove organizacije tako što će 12% ukupnog prihoda od prodaje navedenog modela proslediti Dolphin Project organizaciji!

Izvor: Spinnaker

Svi satovi dolaze na čeličnoj narukvici, kao i sa nato kaišem koji se savršeno uklapa sa ciferom! Još jedan mali detalj koji ponosni vlasnici ovoga modela dobijaju je i kačket sa Dolphin Project motivima!

Izvor: Spinnaker

Spinnaker Croft mid-size automatic Dolphin project limitiran je na 600 primeraka, a njegova cena iznosi 400€ i takođe ga je moguće poručiti preko Spinnakerove online prodavnice.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.