Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Yema Skin Diver Slim CMM.20 Limited Edition

Yema Skin Diver Slim CMM.20 je novi model u limitiranoj seriji ovog francuskog proizvođača

Yema, osnovana 1948. godine je jedan od najprepoznatljivijih francuskih proizvođača satova. Poznata po svojim inovativnim dizajnima i visokim standardima kvaliteta, Yema kombinuje tradicionalne zanatske vještine sa savremenim tehnologijama.
Sa bogatom istorijom u izradi satova Yema nastavlja da impresionira ljubitelje satova širom svijeta svojim jedinstvenim pristupom dizajnu i performansama.

izvor: Yema

Yema je najnovijim modelom iz svoje renomirane linije Skin Diver, Yema Skin Diver Slim CMM.20 Limited Edition, još jednom dokazala svoju sposobnost da kombinuje vrhunske tehničke specifikacije sa vintage izgledom. Ovaj sat, koji će biti proizveden u ograničenom izdanju od samo 500 primeraka, će oduševiti sve ljubitelje i vjerujemo da će se rasprodati u rekordnom vremenu.

izvor: Yema

Skin diving, ili slobodno ronjenje, postalo je izuzetno popularno sredinom XX vijeka, što je dovelo do razvoja različitih satova dizajniranih za rekreativno ronjenje. Ovi satovi su bili prepoznatljivi po svom tanjem i manjem kućištu u odnosu na profesionalne ronilačke satove, kao i po krunicama bez čuvara, što ih je činilo ergonomičnijim i lakšim za nošenje. Yema Skin Diver Slim CMM.20 zadržava ovaj klasičan izgled, ali sa modernim unapređenjima.

izvor: Yema

Kućište od nerđajućeg čelika prečnika 39 mm i debljine 10 mm (bez stakla), sa razmakom između lugova od 47 mm, nudi savršenu ravnotežu između elegancije i robusnosti. Sat je vodootporan do 300 metara, čime se kvalifikuje za profesionalno ronjenje. Brušeno kućište sa poliranim zakošenim ivicama i jednosmjerni rotirajući bezel sa ugraviranom skalom od 60 minuta i markerom na 12 sati doprinose retro diver izgledu.

izvor: Yema

Jedan od najistaknutijih elemenata dizajna ovog sata je njegov brojčanik, koji pruža izvanrednu čitljivost zahvaljujući trapezoidnom markerima za sate sa arapskim brojevima. Preveliki markeri se protežu ka centru cifera i usklađeni su sa velikom minutnom kazaljkom u obliku strijele, kazaljkom za sate u obliku olovke i kazaljkom za sekunde sa lollipop završetkom. Svi elementi indeksa i kazaljki su bogato ispunjeni vintage krem luminacijom što dodatno doprinosi vintage estetici. Lakirani tamnosivi brojčanik savršeno se uklapa u dizajn kućišta i dodatno pojačava starinski izgled, dok polirani čelični markeri i kazaljke stvaraju dinamičan kontrast.

izvor: Yema

Još jedan detalj koji doprinosi vintage stilu je 2 mm debelo dvostruko kupolasto safirno staklo i bezel ovog sata koji privlači pažnju svojim vintage-inspirisanim “faded ghost” izgledom. Bezel je u potpunosti izrađen od safira, savršeno usklađen sa tamnosivim brojčanikom i brušenom završnicom kućišta.

izvor: Yema

Narukvica od nerđajućeg čelika sa motivom ljuspi, inspirisana dizajnom iz 1960-ih, dodatno doprinosi retro izgledu ovog sata. Popularni naziv ove narukvice je “Scales” i to je dizajn koji je bio vrlo popularan iz 1960-ih godina. Ova narukvica ima uzorak koji podseća na krljušti ili ljuspe zmije, sa međusobno spojenim heksagonalnim dijelovima koji se postepeno sužavaju prema kopči. YEMA Scales narukvica je stanjena za 0,40mm u odnosu na njihove ranije narukvice kako bi se uklopila sa tankim kućištem modela Skin Diver Slim. Sa potpuno brušenim finišom, ova narukvica postepeno se sužava ka kopči i prirodno se prilagođava obliku zgloba, pružajući elegantan vizuelni kontinuitet sa brušenim čeličnim kućištem. Dvostruka sigurnosna preklapajuća kopča uključuje ekstenziju za lako i brzo podešavanje dužine narukvice preko ronilačkog odijela.

izvor: Yema

Mehanizam koji pokreće Yema Skin Diver Slim CMM.20 Limited Edition je automatski kalibar sa mikro-rotorom, razvijen i sastavljen u Morteau-u, Francuska. Ovaj kalibar izrađen je u suradnji sa Olivierom Moryjem i kombinuje komponente proizvedene u Francuskoj i Švajcarskoj. Sa 33 rubina, debljine od 3,70 mm i rezervom snage od 70 sati, ovaj kalibar pruža izvanrednu performansu uz točnost od -3/+7 sekundi dnevno, čineći ga izvrsnim izborom za ovu premium diver seriju. I naravno sve je to vidljivo kroz safirni zadnji poklopac ovog modela.

izvor: Yema

U segmentu ronilačkih satova u cjenovnom rangu od 2.000 do 4.000 EUR (Tudro, Oris, Longines itd…), Yema Skin Diver Slim CMM.20 Limited Edition se izdvaja kombinacijom visokog kvaliteta izrade, skladnih proporcija i klasičnog, ali modernizovanog izgleda. Sa cijenom od 2.200 EUR, ovaj sat nudi izuzetnu vrijednost za novac i predstavlja pravi izbor za ljubitelje satova koji traže elegantan i funkcionalan ronilački sat sa dozom francuskog šarma. Samo 500 primeraka ovog modela će biti proizvedeno, čime se garantuje ekskluzivnost i jedinstvenost svakog modela.

Za dostupnost ovog modela posjetite zvanični Yema web sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.