Menu
satnaruci.jpg
Autor: Marija Đurković

Novi Longines Majetek Pioneer Titanium

Tempus fugit, živopisna tajna vanvremenskog dizajna, novovjekovni časovničarski ornitopter čiji let predstavlja put ka istoriji koju kreira on sam očuvanjem nepovratnog trenutka unutar titanijumske vječnosti, unutar vojnog patrimoniuma, Longines Majetek!

Sat ne predstavlja samo usputno pomagalo, pokazivač vremena čija je najveća svrha funkcionalnost, ili pak statusni simbol koji služi kao dokaz uspjeha, ili pak ostvarene moći. Ključ istorijske tekovine civilizacijskog pohoda, put ka nesaznatom periodu, podsjetnik na slabost i moć, uspon i pad, vječnost i prolaznost, podsjetnik na sve što je bilo i upozorenje ka onome što se može dogoditi, podsjetnik na nas same, to je časovnik! Horologiumske kreacije koje očaravaju svojim bogatstvom istorije predstavljaju nedefinisanu vrijednost, koja se ne izražava prolaznošću, no trajanjem! Predstavljamo vam, Longines Majetek Pioneer kreiran u titanijumu!

izvor: Longines

Pojedinčevo višedecenijsko putovanje kroz najveće uspjehe čovječanstva, kroz velelepna dostignuća kojima se divi današnjica, kroz sramne epohe, kroz rat, mjereno je upravo jednim ovakvim satom, čija je krucijalna odlika vintage stil! Longines je prepoznatljiv po svojoj Pioneer seriji pilotskih satova, prisjetimo se da je Amelija Erhart na svom zglobu nosila upravo Longines prilikom stvaranja istorije, stoga nam ova kompanija predstavlja model čiji dizajn pripada prošlom vijeku, no karakteristike su posve futurističke! Zamislimo kreaciju koja pripada prošlosti, zdanje koje je obilježilo Svijetske ratove, časovnik koji je mjerio trenutak života, trenutak smrti, kreaciju koja biva naučno restaurirana u model koji parira novovjekovnim dostignućima, Majetek!

izvor: Longines

Ovaj titanijumski pilotski sat robusnog kućišta promjera je 43 mm, što zaista i nije bilo primjenjivano u periodu kada je isti i započeo svoje obitavanje, no jedan military sat zaista i treba da bude većeg promjera i jasne čitljivosti. Titanijum petog stepena korišten je za kreiranje ovog modela, što svakako znatno doprinosi nosivosti velikog kućišta, čija debljina iznosi 13.3 mm. Brojčanik crne boje posve je jednostavnog dizajna, posjeduje jasne sive arapske indekse i streličaste kazaljke, koje odlikuje visokoemitujuća luminiscencija, a funkcija male sekunde smještena je na poziciji šest, osim logoa, cifer ne posjeduje više detalja što ga čini posve jednostavnim.

izvor: Longines

Safirno staklo štiti brojčanik, iznad kojeg se nalazi nazubljeni titanijumski bezel, sa luminiscentnom strelicom, koja pruža dodatno olakšanje mjerenja vremena prilikom vodenih aktivnosti koje omogućava ovaj sat uz vodootpornost do 100 m, ili za bilo koje drugo očitavanje proteka vremena, putem jednostavnog pokretanja okvira u oba smijera, ovaj element posjedovao je inspirativni model sata iz 1935. godine. Na poleđini kućišta nalazi se vojnička lista karakteristika sata, zatvoreni poklopac štiti mehanizam na automatsko navijanje kalibra ETA L893.6 koji posjeduje frekvenciju od 4 Hz, kao i rezervu koja iznosi nešto više od 72 časa, a isti je i COSC sertifikovan, pruža tačnost od -4/+6 sekundi dnevno.

izvor: Longines

Longines je brend sa dugom istorijom koja u sebe pohranjuje brojne važne etape koje su dovele do stvaranja ove neprevaziđene konačnice vintage duha, modernih karakteristika koje svakako nemaju premca u Longines niovu luksuza. Ukoliko ste ljubitelj “sata sa pričom”, većih dimenzija, pilotskog dizajna inspirisanog istorijom, ovaj model je savršen izbor. Model dolazi na crnom najlonskom kaišu, što doprinosi sportskoj noti pomenutog. Novitet je limitiran na 1 935 primjeraka, a cijena istog iznosi 5 000 USD. Predstavljeni časovnik dostupan je kod domaćeg zastupnika brenda Longines – https://www.absolut-time.rs.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.