Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Breitling Chronomat ”Six Nation” limitirani noviteti

Za ljubitelje ragbija i Breitlinga.

Drugog Februara kompanija Breilting je svetu predstavila šest noviteta u okviru Chronomat serije satova. Novi modeli su limitirani na po 150 komada i svaki od njih šest ima određenu simboliku. Breitling je ove modele uradio u kolaboraciji sa franšizom ”Six Nation”-popularno ragbi takmičenje najboljih 6 reprezentacija u ovom sportu. U šest najboljih spadaju sledeće reprezentacije kojima su posvećeni ovi satovi: Engleska, Irska, Vels, Škotska, Francuska i Italija.

Breitling Chronomat Six Nations (References BR-AB0134A81C1A1-AB0134A91L1A1-AB0134A61K1A1-AB0134A71A1A1-AB0134A51C1A1-AB0134A41C1A1); izvor: Breilting

Turnir 6 najboljih počinje danas (četvrtog Februara), a ovo je druga godina u kojoj je Breilting zvanični čuvar vremena na takmičenju. Takođe Breitling je potpisao ugovor kao zvanični sat takmičenja i u čast tog ugovora napravio je 150 x 6 modela za svaku naciju koja učestvuje. Da je ovo prirodna kolaboracija govori i to da Breitling važi za snažan i neuništiv sat, a ragbi igrači važe za jedne od najčvršćih sportista na svetu. Nemoguće je poklapanje godina u kojima su osnovani brend i takmičenje: Breilting davne 1884 godine, a Šampionat u ragbiju 1883. godine!

izvor: Breilting

Novi Chronomat u čeliku je isti kao i svi ostali prethodnici u ovoj seriji. Ništa se nije promenilo osim detalja na ciferu. To znači da je prečnik 42mm sa prepoznatljivim bezelom koji krasi ovaj model, narukvica je u stilu metka takozvana ”rouleaux bracele”, a kalibar koji pokreće ovaj sat je sertifikovani hronometar, Breiltingov kalibar B01, kućna radinost. Sa 70h rezervne snage i vodootpornošću od 200m ovaj sat zaista spada u grupu onih odličnih satova za svaki dan!

Breitling Chronomat Six Nations England; izvor: Breilting
izvor: Breilting

Kalibar B01 je hronograf sa funkcijom datuma, sa lepo raspoređenim podbrojčanicima na ciferu koji su simbolično obojeni shodno reprezentaciji kojoj pripadaju. U podbrojčaniku na poziciji 9 u kojem se nalazi mala sekundara ovog sata nalazi se i simbol zemlje učesnice. Primera radi, model koji je rađen za Francusku u podbrojčaniku 9 ima crvenog petla i poklapajuće crvene detalje u vidu hrono-kazaljki. Isti detalj, samo veći i lepši nalazi se na centru safirnog poklopca kućišta.

Breitling Chronomat Six Nations France; izvor: Breilting
izvor: Breilting

Svaka reprezentacija ima svoju boju po kojoj je prepoznatljiva i shodno tome svaki sat ima svoj pečat. Bez da vam ja kažem za koga je koji model napravljen vi sami možete zaključite na osnovu priloženih fotografija. Pitam vas: koji model je najlepši? Više o ovim satovima saznajte na sajtu Breilting.

Modeli će biti dostupni samo u buticima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj i Italiji.

O ovom modelu je već bilo priče na Youtube kanalu te vas pozivam da pogledate ovaj video.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.