Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Zenith Chronomaster Original Black

Prvi put sa crnim brojčanikom!

Da budem malo precizniji: prvi put sa tricolori crnim brojčanikom. Ova vest možda deluje čudno jer ste ubeđeni da je Zenith izrađivao ovaj model sa crnom podlogom, ali to nije tako. Tek sada oni otkrivaju novitet sa crnom osnovom cifera na kojoj leže poznati trobojni podbrojčanici.

izvor: Zenith

Vratimo se malo unazad, tačnije u 2021. godinu i Baselworld. Tada Zenith svetu predstavlja savremeni Chronomaster Original El Primero sa tricolor ciferom bež osnove. Taj model je direktna reinterpretacija kultnog vintage modela referentne oznake A386 El Primero iz 1969. godine. Pokazao se sjajno, poprimio je pohvale i ubrzo je počeo lako da se prodaje u Zenithovim radnjama širom sveta.

Danas se Zenith okrenuo izradi istog ovog modela samo sa kontrastnom, tamnijom bojom cifera. Osim brojčanika koji je sada crne boje Zenith je promenio i boju podloge na kojoj se ispisuje datum u prozoru između indeksa 4 i 5. Ta podloga je sada crne boje. Ostale stvari su nepromenjene u odnosu na model iz 2021. godine.

izvor: Zenith

Prečnik je ostao 38mm, sa debljinom kućišta od 13mm i razdaljinom od luga do luga od 47mm. Naravno, nepromenjen je ostao i kalibar po kojem je ovaj Zenith i postao kultni. El Primero meri deseti deo sekunde uz pomoć centralne crvene hrono kazaljke. Radi na 36.000 vibracija po času čime obezbeđuje merenje tako malog dela sekunde. Rad na 5Hz je redak u svetu satova, jer smo se do sada susretali sa satovima od 28.800 vibracija ali El Primero je sve samo ne običan mehanizam!

izvor: Zenith

Crna boja mu zaista lepo stoji, pogotovo modelu na crnom kožnom kaišu. ne bih se usudio da kažem da je lepši od svog prethodnika sa bež-belim brojčanikom jer se trobojni podbrojčanici više ističu u tom slučaju. Nekako kao da sivi podbrojčanik na poziciji 6 ne dolazi do izražaja, štaviše imam utisak da ”guši” brojčanik, dok se plava i svetlija siva dobro uklapaju.

izvor: Zenith

Cena modela na metalnoj narukvici je oko 10.000 dolara, dok je onaj na kožnom kaišu jeftiniji i košta oko 9.500 dolara. Za više informacija o tome kada ovaj novitet stiže kod nas obratite se Maestro Jewelers.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.