Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Breitling i Ljubljana su bili na TOP nivou!

Poseta Ljubljani nikad ne razočara!

Breitling se vraća kao feniks. Nov način razmišljanja, nove tehnologije, novi pravac i novi, sjajni satovi. To je nešto što vam je poznato i nešto na čemu sam insistirao u predstavljanju Breitlinga u poslednje vreme kada sam o njima pisao ili pričao.

Potvrda odlične nove ideologije iza koje stoji CEO kompanije Georges Kern jesu noviteti koji se dugo provlače kroz medije i koje sam imao prilike da vidim i probam u utorak u Ljubljani. Naši prijatelji iz Malalana su nas pozvali i sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv i otputovali za glavni grad Slovenije na prezentaciju Top Time noviteta.

Malalan x Breitling u Ljubljani

Ovo mini-putovanje ostaće upamćeno kao prvo putovanje koje je smo realizovali kao tim Sat na Ruci. Društvo su mi pravili Željko Bošnjak (PR i marketing koordinator platforme Sat na Ruci) i Aleksandar Šaćirović (glavni autor i urednik sadržaja na portalu satnaruci.com). Sve je bilo rezervisano za utorak sa početkom od 18h kada smo prisustvovali sastanku namenjenom medijima.

Prvo zajedničko putovanje: Strahinja, Željko i Aleksandar

Tom prilikom su nam o Breitlingovoj bogatoj istoriji i novitetima pričali Martina Sigl i Thomas Hanauer, predstavnici ove švajcarske kompanije. Zvezda večeri bili su Top Time noviteti-sportski trkački hronografi koji se proizvode od 1964. godine. U ono vreme bili su veoma popularni i traženi. Breitling je zaronio u sopstvenu arhivu i pronašao način da oživi staru ikonu.

Breitling Top Time noviteti

Thomas je kroz svoju priču insistirao na tome da je Breilting samostalan brend, što i jeste. Verovali ili ne oni su jedna od retkih kompanija u svetu luskuznih satova koja je potpuno nezavisna. Nisu deo nijedne velike grupacije. To jeste stvar vredna poštovanja jer biti nezavisan u tako velikoj igri brojeva nije mala stvar. To mi takođe govori da od Breitliga možemo očekivati velike stvari u bliskoj budućnosti jer nezavisnost ih tera da uvek budu korak ispred velike grupacije. Taj kec u rukavu, koji uz kretivnost i viziju ljudi poput Georges Kerna i Thomasa Hanauera može postati velika prednost Breiltinga.

Nakon njihove prezentacije prešli smo na ‘’touch and feel’’ sesiju koja znači da se satovi donose do nas i imamo priliku da ih probamo, navijamo, slikamo… To su za nas ljubitelje satova ključni trenuci a i najlepši. Sve ono što ste čitali i slušali o jednom novitetu sada može da dobije smisao. I zaista, u slučaju Top Time noviteta dobilo je smisao. Boje brojčanika i raspored podbrojčanika sa racing kožnim kaišem su pun pogodak. Više o ovim satovima će pisati Aleksandar u svom novom tekstu.

Breitling Top Time ”Shelby Cobra”

Ja ću cam ih predstaviti ukratko. Zakopavši duboko u arhivu Breitling je shvatio da Top Time i dalje ima dobar dizajn. Kućište od 41mm je taman (znate da je Breiltling uglavnom vezivan za velike satove), pečurka hrono pušeri su ponovo u modi. Jedino su shvatili da im je potreban zabavan brojčanik, nešto u jakim bojama.

Na kraju došli su do odličnog zaključka: kako je Top Time hronograf potrebno ga je uvezati sa nekim sportskim automobilom. Breitlingova istorija saradnje sa brendvoima automobila je veoma jaka i poznata te su veoma lako dobili saradnju sa sledeće 4 ikone: Ford Mustang, Ford Thunderbird, Shelby Cobra i Corvette. Sve same automobilske ikone prošlog veka. U njihovu čast Breitling je uradio Top Time novitete sa sjajnim bojama. Odlično!

Nakon poslovnog dela usledio je koktel i neformalno ćaskanje. U prelepom ambijentu hotela ONE66 u Ljubljani (svaka preporuka) i uz odlično crno vino pričali smo o tržištu, promenama koje nam se dešavaju u svetu satova kao i budućnosti firme Sat na Ruci. Pridružio nam se i Thomas, koji je sjajan čovek. Na mestu. Zanimljiv i veoma iskren.

Kako je razgovor tekao od njega smo saznali neke velike stvari koje Breitling sprema za narednu godinu. Pričao nam je o tome koliko je CEO Breitlinga ispred svog vremena načinom razmišljanja. Takvi mali razgovori puni su detalja koje ne mogu da saznam nigde drugde. Zahvalan sam na toj prilici koju iskoristim da se približim razmišljanju onih iskusnijih u ovom poslu u koji sam upao igrom sudbine.

Drugi dan iskoristili smo da na kratko pozdravimo naše prijatelje u Malalanu i da pogledamo neke lepe satove koje imaju na stanju. Mirjana je bila odličan domaćin, jer je uslišila sve naše želje iznevši nam mnogo zanimljivih satova. Probali smo i tri veoma lepa Day-Date modela, a moj favorit je model u platini. Koliko je to težak sat…

Rolex Day Date 36mm x2

Bilo je ovo sjajno putovanje. Hvala Malalanu na pozivu na Breitling događaj u kojem smo uživali. Prvo zajedničko putovanje će ostati u našim sećanjima, pogotovo u mom.

Do sledećeg putopisa – budite mi pozdravljeni!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.