Menu
satnaruci.jpg
Autor: Aleksandar Šaćirović

TOP TIME u Ljubljani !

Kao što je Strahinja u prethodnom tekstu napisao, poseta Ljubljani je bila pravo uživanje !

Razredni pali mašinu, autoput, Ljubljana, stižemo ! Naime, Malalan nas je pozvao na Press event u kome su glavne zvezde večeri bili novi Breitling Top Time Modeli. I to kakvi modeli ! Pre svega moram da se zahvalim Malalanu na izuzetnom gostoprimstvu i ljubaznosti i profesionalizmu.

No, hajde da uđemo u materiju i zapravo pričamo o satovima. Verovatno sva trojica možemo po jedan podugačak tekst da napišemo o tome koliko nam je bilo zabavno putešestvije, ali da pređemo na stvar.

Top Time x Chevy Corvette ; Izvor : Sat na Ruci Watch media

Pre svega, želim da stavim akcenat da je Breitling nezavnisna kuća. Ne pripadaju nekoj ogromnoj grupaciji, te u mojim očima to još dodatno brendu daje na važnosti. Ono što je Breitling uvek znao da napravi jeste odličan hronograf ! Ni ovoga puta nisu omanuli, čak naprotiv, mislim da su pogodili pravo u centar.

Top Time nije vaš svakidašnji Breitling. Prva stvar koja me je jako prijatno iznenadila, jeste veličina. Zvanično se deklariše kao 41mm, no je utisak na ruci više kao 40, ili čak 39mm. Insipiraciju su našli u muscle automobilima iz 1960-ih, te se svaka od koloritnih varijanti pojednačava sa nekim od legendarnih automobila : Ford Mustang (zelena), Chevrolet Corvette (crvena), Ford Thunderbird (bela) i Shelby Cobra (plava).

Prijatno iznenađenje – Ford Thunderbird ; Izvor : Sat na Ruci Watch media

Pored kućišta od 41mm, ostale dimenzije su takođe prilično kompaktne i doprinose tome da se Top Time nosi kao san na ruci – udaljenost od luga do luga je ravno 50mm, debljina je 13,3mm. Širina lugova je 20mm. Ono što je moja percepcija, jeste da je, pre svega ovo ”vintage” kućište odrađeno tako da će Top Time izneti apsolutno svako, i da nikome neće izgledati premalo ili preveliko. Prelepo sferno safirno staklo takođe daje utisak kao da su ovi satovi stajali u vremenskoj kapsuli 60 godina, te daje prelepe distorzije i odsjaje. Tanki, oštri lugovi mu samo dodaju na eleganciji. Ma, nisam plaćen da pričam pozitivno o ovom satu, stvarno jeste apsolutno fantastičan !

Svaki od modela ima neki svoj šarm ; Izvor : Sat na Ruci Watch media

Mašina koja pokreće sva 4 modela je Breitlingov in-house B01 kalibar, koji radi na 28.800 vibracija po satu, i 70 sati rezerve snage. Naravno, u pitanju je hronograf mehanizam, s tim što model Shelby Cobra nema registar na 6h, zbog prilično velikog logoa legendarnog proizvođača automobila.

Namerno sam ovog lepotana ostavio poslednjeg u nizu – pogledajte ovu estetiku !; Izvor : Sat na Ruci Watch media

Svi satovi dolaze na kožnoj narukvici, uz opciju sa integrisanom milaneze narukvicom. Narukvice su napravljene po uzoru na rukavice koje su nosili vozači trka, i izuzetnog su kvaliteta. Preklopna kopča je naravno potpisana, i tu takođe nemam šta zameriti.

Jesam nešto izostavio? Naravno da jesam, i to sam hteo da prokomentarišem na kraju, a to su ciferi ! Apsolutno svaka verzija Top Time-a me je oborila s nogu ! Kombinacija boja (pa čak i onaj bez boje) toliko privlače oko, da je to neverotvatno. Ovo je jedan od satova, na koji vlasnik istog neće gledati da bi video vreme – gledaće i diviće se detaljima. Toliko.

Sunburst efekat je takav da se na različitom svetlu dobija različita nijansa cifera. ; Izvor : Sat na Ruci Watch media

Kada smo zbirali utiske, najteže pitanje je bilo – koji ti je favorit ? Iako bih sebe komotno mogao da vidim sa bilo kojom varijantom Top Time-a, mislim da bih se najpre opredelio sa Shelby Mustang. Simetrija na tom ciferu je savršena, izbalansiran je fenomenalno bez registra na 6h, takođe i boja mu je fantastična.

Cena ovih modela je $8000 na kožnoj narukvici, odnosno $8450 na integrisanoj milaneze. Breitling definitivno pravi odlične korake, i potpuno sam siguran da će u budućnosti ići u dobrom smeru, te biti jedan od brendova koje definitivno morate uzeti u obzir pri kupovini luksuznog sata.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.