Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Breitling Navitimer Automatic GMT 41

Navitimer GMT 41 je nova generacija legendarnog avijatičarskog sata

Ove godine, Breitling slavi svoj 140. rođendan sa sloganom “140 Years of Firsts” sa posebnim fokusom na modele Navitimer i Cosmonaute, koji su imali ogroman značaj za brend, avijaciju i časovničarstvo. U čast ovog jubileja Breitling je predstavio nove modele Navitimer-a, inspirisane avijacijom, ali dizajnirane za svakodnevno nošenje. Kao ikona istorije avijatičarskih satova Navitimer je kroz godine poprimio mnoge oblike od svog uvođenja do danas. Breitling je uspešno modernizovao i ažurirao Navitimer kolekciju, privlačeći ne samo pilote već i ljubitelje sportskog i elegantnog avijatičarskog stila. Nova generacija Navitimer-a uključuje različite funkcije, veličine i boje, a najnoviji dodatak kolekciji je Navitimer Automatic GMT 41.

izvor: Breitling

Kao i što sam naziv kaže kućište Navitimer GMT 41 ima prečnik 41 mm sa debljinom od 11,65 mm, kućište je dovoljno robusno da izdrži izazove svakodnevnog nošenja, ali i dovoljno elegantno za formalne prilike. Dostupno je u verzijama od nerđajućeg čelika i 18K crvenog zlata, nudeći različite opcije za različite ukuse. Navitimer GMT 41 je opremljen prepoznatljivim prstenom sa kalkulator skalom, omogućavajući pilotima i ljubiteljima avijacije da vrše razne proračune direktno sa zgloba.

izvor: Breitling

Navitimer GMT 41 je dostupan sa kaišem od aligatorske kože sa preklopnom kopčom ili sa prepoznatljivom sedmorednom narukvicom sa kopčom. Verzije od punog zlata nose oznaku Origins, što znači da je zlato odgovorno rudareno u skladu sa standardima Swiss Better Gold Association.

izvor: Breitling

Navitimer Automatic GMT 41 pokreće Breitling kalibar 32, baziran na COSC-certifikovanom ETA kalibru 2893-2, sa ukrašenim rotorom. GMT kazaljka se podešava nezavisno putem krunice koja se okreće u smjeru kazaljke na satu za pomeranje GMT kazaljke u jednočasovnim intervalima, dok se okretanjem u suprotnom smjeru podešava datum, diskretno smješten na poziciji 6 sati.

izvor: Breitling

Namjerno sam za kraj ostavio brojčanik kao najupečatljiviji dio ovog modela. Elegantan dizajn bez hronografskih podbrojčanika čini ovaj model privlačnim kako za ljubitelje avijacije, tako i za one koji traže sofisticiran i funkcionalan sat za svakodnevnu upotrebu. Dostupan je u nekoliko boja: crna, boja slonovače i ledeno plava za modele u čeliku i vibrantna zelena boja brojčanika za model od 18K crvenog zlata. Na poziciji 12 je smješten prepoznatljivi Breitling B logo, dok je na poziciji 6 diskretno vidljiv datum. GMT funkcija ovog modela uključuje četvrtu kazaljku sa vrhom u obliku trougla radi maksimalne vidljivosti i GMT skalu sa 24-časovnim markerima u sredini brojčanika. Na rubu brojčanika smješten je prsten sa aviatičarskom kalkulatorskom skalom, dodajući još jednu dimenziju funkcionalnosti ovom elegantnom časovniku.

izvor: Breitling

Navitimer GMT 41 zadržava klasični stil Navitimer-a, ali uz moderan pristup. Klasično kućište, prepoznatljiv prsten sa kalkulator skalom i elegantan dizajn bez hronografskih podbrojčanika čine ovaj model privlačnim kako za ljubitelje avijacije, tako i za one koji traže sofisticiran i funkcionalan sat za svakodnevnu upotrebu.

Cijena za Navitimer Automatic GMT 41 počinje od 5.700 EUR za model u čeliku na kožnom kaišu, preko full čelik modela sa cijenom od 6.000 EUR, dok verzija od crvenog zlata sa narukvicom košta 35.000 EUR.
Za više informacija i cijene posetite Breitling web sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.