Menu
satnaruci.jpg
Autor: Aleksandar Šaćirović

Budi drugačiji za samo 230€!

Swiss Military Hanowa je vaš sledeći sat
(u saradnji sa S&L Jokić)

Kada pomislimo na švajcarske satove, kvalitet i preciznost su prve asocijacije koje nam padaju na pamet, a Ocean Pioneer nije izuzetak. Ovaj sat je proizvod renomirane švajcarske kompanije Swiss Military Hanowa, koja se već 60 godina ističe svojim sjajnim časovnicima. Ocean Pioneer serija je posebno dizajnirana za ljubitelje morskih avantura zahvaljujući svojim vodootpornim performansama.

Ocean Tide Pioneer je sat za svaki dan. Ima dovoljno raznolikosti u bojama kućišta kako bi svako mogao da odabere model za sebe. To je sat koji apsolutno predstavlja ovaj brend – prezentuje vam časovnik koji za mali novac daje mnogo – povrh jakog brenda i švajcarske garde iza sebe, oni vam daju i sat sa odličnim specifikacijama, kao i atraktrivnim izgledom. Eto, to je ukratko Swiss Military Hanowa sa svojim Ocean Pioneer-om htela da vam da.

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Kao što smo već rekli u videu na YouTube, Swiss Military Hanowa je brend sa velikom istorijom – ove godine proslavljaju 60 godina postojanja, a kao dokaz kvaliteta, prepoznala ih je švajcarska garda i licencirala da baš oni proizvode satove za njihove snage. Kada toliko veličamo, sada će me neko pitati – ali zašto taj brend nije toliko popularan kod nas? Na to ću vam odgovoriti vrlo prosto: Hanowa sav svoj novac ulaže u satove, i nastoji na tome da svoje satove učini što pristupačnijim, iako bi svojim kvalitetom trebali da budu skuplji.

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Smatram da je to vrlo fer od brenda iz Švajcarske, da nam prezentuje satove po pristupačnim cenama, koji opet nose ono švajcarsko u sebi. Namerno potenciram na ceni, jer specifikacije koje konkretno Ocean Pioneer poseduje, govore da bi ovaj sat trebao da košta više.

detalji na ciferu su odlični kao i luminacija u kazaljkama i indeksima; izvor: Sat na Ruci Watch Media

#Tide plastika je po meni odličan potez, kućište je kvalitetno izrađeno i daje osećaj samopouzdanja na ruci. Kada gledamo veličinu, 45mm je na većoj strani, ali daleko je od toga da nije nosivo. Lagan je na zglobu, a udobnosti dodatno pomaže kvalitetna gumena narukvica, kao i 11,8mm debljine. Kada na sve to dodamo 200 metara vodootpornosti, safirno staklo i ronilački bezel, dobijamo specifikacije ozbiljnog sata koji može da isprati svaku priliku, kako svakodnevicu, tako i neki ozbiljniji zaron.

Ocean Pioneer na mom zglobu obima 21cm; izvor: Sat na Ruci Watch Media

U vrlo kompetativnom cenovnom segmentu, Ocean Pioneer (link za kupovinu je ovde) je zasigurno sat na koji treba da obratite pažnju. Pogotovo kada malo okrenemo glavu na druge brendove, koji svoje satove izrađene u raznim varijacijama plastike, sa dosta slabijim specifikacijama naplaćuju dosta više. Ako gledamo na to, onda je Ocean Pioneer apsolutni šampion u svom cenovnom rangu naspram onoga šta dobijate.

potpuna švajcarska proizvodnja; izvor: Sat na Ruci Watch Media

Svoj integritet kao jedan od autora na platformi Sat na Ruci ne prodajem tako lako, i nikada neću hvaliti neki sat ako on to ne zaslužuje. Ovaj sat možda nije za puriste i ‘’die-hard’’ kolekcionare koji će reći da sat mora biti izrađen od nerđajućeg čelika, ali opet ću vas vratiti na to da satove ne treba shvatati toliko ozbiljno!

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Treba uživati u onom što nosite, treba širiti svoje znanje u ovoj našoj ljubavi prema časovnicima. Ako pogledam na Ocean Pioneer, mogu slobodno reći da je i mene nečemu naučio. Naučio sam da treba probati različite satove, prihvatiti inovacije i uživati u njima. To je zapravo i poenta ove ljubavi.

Ovo nije klasična recenzija gde pričamo o specifikacijama i tehničkim detaljima, ja sam više fokusiran na to da ljubitelji satova shvate da treba biti raznolik, da treba istraživati i povremeno baciti pogled na nešto novo, nešto drugačije. Bićete iznenađeni.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.