Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

CVSTOS: švajcarski luksuz na ruci

Koliko vas zaista zna odakle dolazi CVSTOS i kakve satove proizvode?

Prva asocijacija na osnovu izgleda, a bogami i druga je da je ovo ”nešto slično ili isto kao Franck Muller”. Ne grešite, bar ne mnogo. Sličnost je vizuelna, tehničke inovacije su u koraku jedna sa drugom i zaejdničko im je to da su obe kompanije veoma mlade. Franck Muller je osnovan od strane Vartana Sirmakesa 1992. godine, a CVSTOS tek 2005. od strane njegovo sina, Sassouna Sirmakesa.

izvor: CVSTOS

Otac je danas na čelu Franck Muller Watchland grupe dok je njegov sin vlasnik kompanije CVSTOS. Oba luksuzna brenda možete pronaći u Beogradu u prodavnici Kazimirowa Jewelry & Watches.
A sad malo više o tome šta tako dobro CSVTOS radi.

CVSTOS je švajcarski brend osnovan početkom 2000-ih godina, baš u vreme kada je svetom satova zavladao Franck Muller svojim tonneu oblikom kućišta. Popularnost je bila u rangu one koju danas ima Rolex, jer kako mi pričaju oni malo stariji ljubitelji satova u to doba na Balkanu je statusni simbol bilo posedovanje Franck Muller satova. E baš tada, u tom jeku popularnosti nastaje CVSTOS sa željom da se ode u neke druge detalje koje nismo viđali na FM satovima. Bilo je tu prostora za napretkom i inovacijama.

izvor: CVSTOS

Osnivač Sassoun Sirmakes je snage udružio sa genijalnim dizajnerom Antonio Terranova, koji stoji iza CVSTOS kreacija koje danas možemo videti. Čitajući ovaj tekst do sada verovatno ste se zapitali kako se, zaboga, izgovara naziv ovog brenda. Piše se CVSTOS a čita se KUSTOS.

Terranova je u dogovoru sa Sirmakesom odlučio da CVSTOS satovi imaju kućište u obliku bureta (tonneu shape). Uz inovativan dizajn odlučili su da izrađuju sopstvene mehanizme, da proizvodnja ne bude hiperprodukcija već da se svakom satu posveti dovoljno vremena kako bi Ženevu napustio u punom sjaju i na najvišem nivou kvaliteta. Postavivši jasne ciljeve i želje za stalnim tehničkim napretkom ovaj dvojac je brzo prešao na izradu satova, a najpoznatiji modeli su im: Jetliner, Sealiner, Challenge Chronograph, Metropolitan i Re-Belle. 

Svaki od navedenih modela grubo balansira između sportskog izgleda i elegancije, ali više naginje na stranu sportskog. CVSTOS Re-Belle je nemanjen damama koje žele da imaju drugačiji luksuzni sat od onih koje svakodnevno viđamo. Ostali modeli iz pasusa iznad su više namenjeni muškarcima a posebno se ističu Jetliner i Sealiner. Ako bih ja mogao da izdvojim svoj favorit među nabrojanim to bi bio Jetliner!

izvor: CVSTOS

Ovo nije prvi put da pišem i pričam o ovom brendu. On je ”debitovao” na Sat na Ruci Youtube kanalu pre dve godine sa modelom Challenge QP-S. Bio sam prilično iznenađen kvalitetom izrade kućišta i samim mehanizmom. Nije mi do tog trenutka bilo poznato da kompanija za koju mnogi nisu čuli može da izradi perpetualni kalendar sa ovakivm layoutom brojčanika.

Njihova specijalnost je izrada satova sa komplikacijama. Ne kriju afinitete a i zašto bi kada im ovo ide od ruke. Zaista, kada malo dublje zaronite u njihov portfolio videćete da poseduju modele sa perpetual kalendarom, skeleton flyback hronografima, ”obični” turbijoni ili oni dvostruki ili trostruki, što je zaista retko. Orjentisanost na masivne sportske muške satove tehnički napredne i kvalitetne vrlo brzo im je donela priznanje svetske javnosti. Iako veoma mladi prepoznati su kao prava švajcarska kompanija koja je u stanju da proizvede luskuzne satove po svim visokim standardima.

izvor: CVSTOS

Početna cena njihovih modela je već od oko 10.000 evra. Prozivode satove u čeliku, zlatu i neretko od safira i ti modeli su daleko skuplji. Najskuplji su modeli koji u sebi imaju više turbijona i njihova cena je neretko šestocifrena.

izvor: CVSTOS

Povodom otvaranja salona u Srbiji i saradnje sa Kazimirowa Jewelry & Watches ovaj brend je odlučio da proizvede Jetliner Proud to be Serbian model. Ovaj sat će biti proizveden u limitiranoj seriji od po 5 primeraka sa cenom od 20.500 evra. Kupci će moći sami da odaberu sve specifikacije od 5 ponuđenih a više o svemu ćemo vas informasati putem Sat na Ruci Instagram profila u narednim danima gde će biti moguće uraditi i prve rezervacije i porudžine!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.