Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Darko Stošić nosi Seiko ”Pepsi” !

MMA borci vole dobre satove!

Retko, veoma retko se dešava da domaće javne ličnosti na svoju ruku stave model sata čija cena nije luksuzna ili se taj brend ne klasifikuje kao luksuzan. Seiko jeste veoma popularan brend, možda i najrasprostranjeniji na prostoru Balkana (i jedan od najprodavanijih), ali se retko može videti na ruci poznatih ličnosti. Kada tako nešto uočim budem prijatno iznenađen i o tome moram da napišem par redova na ovom portalu.

Naime, Darko Stošić je srpski MMA borac sa veoma zapaženim rezultatima koji jeste ljubitelj satova. Ovo nije prvi put da sam objavio fotografiju na kojoj Darko nosi sat na ruci. Ali je u odnosu na prethodni model ovaj veoma zanimljiv, pogotovo našoj publici.

izvor i autor: Sat na Ruci

Na Darkovoj ruci se našao Seiko PADI Sumo SPB181J1! Pre svega Darko je osoba koja može da priušti luksuznije satova, ali ovaj odabir govori o njemu kao skromnoj osobi koja zna šta želi da nosi. Seiko PADI Sumo je ronilački model sa vodonepropušnošću od 200m. Krunica na njegovom satu nalazi se na poziciji 4, što je standardna pozicija za Seikove automatske modele. Ušrafljujuća je i velika.

izvor i autor: Watchuseek

Veliki plus ovog modela jeste safirno staklo. Nerbojano puta ste, ne samo od mene, već i od drugih autora čuli da je nedostatak safirnog stakla na tool watch-u (sat-alat) mana. Seiko prednjači u tom nedostatku u cenovnom rangu do 500 evra i polako ih pristižu kineski satovi (primer je Pagani) koji za duplo manji novac nude ozbiljen tool karakteristike. Nadam se da ćemo na Seiko 5 Sportu u bliskoj budućnosti videti i safirno staklo, kao što su nas nedavno iznenadili sa manjom dimenzijom!

izvor: Darko Stosic Instagram profil

Ovaj Padi Sumo poseduje safirno staklo. Radi se o velikom satu čiji je prečnik čak 45mm. To nije sve! Razdaljina od luga do luga na ovom satu iznosi 52.5mm dok je debljina kućišta 13mm. To na papiru kada ovako pročitate deluje zaista veliko, ali tek kada stavite na ruku steknete utisak o glomaznosti. Ipak Darko Stošić je borac i sa svojih 183cm ima neverovatnu kilažu od oko 105 kilograma. Kada pogledate fotografiju iznad videćete kako ovaj sat zaparavo izgleda malo na njegovom zglobu, uprkos ogromnih proporcijama.

Kao što sam mnogo puta do sada naglasio sat treba odabrati shodno razdaljini od gornje i donje ivice vašeg zgloba gledano odozgo, a ne na osnovu prečnika na papiru, jer se često manji satove nose veće ili obrnuto. Darko je to uradio i njemu ovaj Seiko Padi Sumo sa ”pepsi” bezelom stoji sjajno! Cena ovog sata u radnjama je oko 100.000 dinara (900 evra) dok je na tržištu neretko dostupan za cenu između 600 i 800 evra u zavisnosti od stanja.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.