Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Zašto Pique nosi Casio Retro vredan 25 evra?

Kakve veze imaju Šakira i Casio uopšte?

Svet satova dobio je reklamu kakvu nije očekivao. Poznata kolumbijska pevačica je pre par dana objavila novu pesmu u kojoj namerno proziva svog bivšeg muža, inače poznatog fudbalera Gerarda Piquea koji ju je prevario. Čitajući ove redove pomislićete da ste pogrešili portal i da ste slučajno naleteli na vest nekog tabloidnog medija međutim njena nova pesma pokrenula je porast akcija i prodaje Casio satova. Kako?

Citiram reči njene nove pesme: ”…treniraš mnogo, ali mozak slabo. Nema ljutnje i želim ti sve najbolje sa takozvanom mojom zamenom! Zamenio si Ferrari za Twingo, zamenio si Rolex za Casio”.
ZAMENIO SI ROLEX ZA CASIO!?

Šakirin potez je i više nego jasan-na ovaj način je htela da isproziva (izvinite na žargonu) bivšeg muža i njegov izbor pomenuvši u istoj rečenici Rolex i Casio. Znamo kako se njihovi satovi kotiraju na tržištu, a za slučaj da ovo čitaju oni koji ne poznaju svet satova, ukratko objašnjavam: Rolex je vodeća kompanija po proizvodnji i prodaji luksuznih satova, sa prosečnom cenom od oko 15.000-22.000 evra; Casio je jedna od vodećih kompanija po broju prodatih pristupačnih (čitaj jeftinih) satova u svetu sa prosečnom cenom modela od oko 100 evra.

Ovaj potez je zaista mizeran. Pre svega korišćenje svetski poznatih brendova da bi se neko loše osećao, pritom da Casio možda ima i veću publiku od Rolexa. Ne govorim o vlasnicima ovih satova već o publici, onima koji vole i poštuju pomenute brendove. Lično posedujem dva Casio modela, jedan je Retro model u boji zlata, a drugi je G-Shock Transparent te moram stati u odbranu Casio brenda (iako posedujem i Rolex Oyster Perpetual ref. 12600).

izvor: casio
izvor: casio

Da stvar bude još interesantnija, španski fudbaler je u pojavljivanju u podkastu sinoć na ruci nosio Casio. Kako Pique kaže ovaj brend je kontaktirao njegovu kompaniju sa željom da im dodeli satove koje će oni nositi. Pique je ponudu prihvatio sa oduševljenjem i sinoć je svetu predstavio svoj novi sat. Iako poseduje ozbiljne luksuzne modele, uključujući i pomenuti Rolex, španac sada sa ponosom nosi Casio Retro ”silver” A158WEA-1EF čija je cena svega 25 evra! Da, milioner poput Pique nosi sat koji može da priušti 99% stanovnika planete Zemlje.

izvor: Sat na Ruci

Dobar marketinški potez Casio-a slučajno izazvan Šakirinim potezom. Verujem da će ovo doprineti porastu broja prodatih Casio Retro modela, koji su se svakako lako prodavali. Po ceni od 20-50 evra koliko koštaju Retro modeli moram priznati da bolje kupovine nema. Svako treba da poseduje bar jedan Casio Retro, jer će mu doneti dosta zabave za malo novca.

Podsećanje: ovo nije prvi put da jedan poznati fudbaler stavi Casio na ruku. Prošle godine na dodeli Zlatne Lopte takođe fudbaler Barselone Robert Lewandowski na ruci je nosio Casio Retro ”Gold” čija je cena oko 40 evra. Više o tom događaju možete pročitati ovde.

izvor: Sat na Ruci

3 Komentari

 • Nikola
  14 januara, 2023 at 10:23 am

  Ne znam samo kojih 99% stanovnika planete Zemlje može da priušti sat od 25€, kada je po zvaničnim podacima 10% ljudi pogodjeno gladju. A da ne pričamo o realnom stanju u kom je taj procenat gladnih daleko, daleko, veći.

  Odgovori
  • Лука
   14 januara, 2023 at 10:56 am

   Dobro, Nikola, diši, ne mora sve bukvalno da se shvati!

   Odgovori
  • Strahinja Đorić
   14 januara, 2023 at 12:23 pm

   Nikola, zaista mi nije bila namera da nekoga uvredim. Rečenica je upotrebljena u kontekstu veoma male cene tj. pristupačnosti modela o kojem sam pisao. Nadam se da ne shvataš sve u životu ovako bukvalno.

   Odgovori

Ostavi komentar

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.