Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Defile satova poznatih na finalu RG 2023 | Pariz

Mnogo poznatih lica i još poznatijih satova: Hublot, Patek i Rolex!

Moram ovaj tekst započeti rečenicom ”sada je i zvanično – ON je najbolji svih vremena”. Novak Đoković je osvojio rekordni 23. Grand Slem u karijeri i tako postao najtrofejniji igrač u muškom tenisu. Ikada. Na finalu Roland Garossa u Parizu okupio se krem de la krem iz sveta sporta, glume, umetnosti. Meni su posebnu pažnju privukli oni koji su bodrili Novaka i satovi na njihovim zglobovima. Bilo je svega te se odmah bacam na predstavljanje.

NOVAK ĐOKOVIĆ: HUBLOT Big Bang Meca 10 – 25.500 evra

Čak i oni koji nisu ljubitelji satova znaju za saradnju Novaka i Hublota. Nakon osvajanja RG i dostizanja brojke od 23 Grand Slema mislim da je vreme da vidimo prvu limited edition seriju koju će ova švajcarska kompanija izraditi za srpskog sportistu. Tako nešto očekujem i o tome pišem otkako su započeli saradnju i verujem da je sada pravi trenutak. Novak je noseći Big Bang Meca10 Blue Ceramic već napravio odličan posao za brend jer je ovaj model postao jedan od najtraženijih savremenih BB modela. I jedan od najprodavanijih.

izvor: Sat na Ruci Instagram Profil

SRĐAN ĐOKOVIĆ: PATEK PHILIPPE ref. 5930G – 70.000 evra

Novakov otac je ljubitelj satova, ali o tome nisam imao prilike da pišem sve do sada. Uočavao sam satove koje nosi ali sam se ustručavao da pišem sve do ovog trenutka. Naime, Srđan je na finalu nosio ni manje ni više Patek Philippe World Time Chronograph, model koji je prvi put predstavljen svetu 2016. godine na Baselworldu. U tom momentu je to bio presedan jer je Patek prvi put (zapravo drugi put ali...) uklopio funkcije hronografa i svetskog vremena i to u kućištu od belog zlata i sa plavim brojčanikom.

izvor: Sat na Ruci Instagram Profil

Ovaj model prečnika je 39.5mm, na ruci stoji fenomenalno i odraz je stila i elegancije. Retko ćete ovaj model i videti u svetu satova jer se ljudi sa ovim budžetom opredele ili za Aquanaut ili neki ”običan” World Time model.

Napisah gore ”zapravo drugi put” jer je Patek zapravo jednom već izradio model kombinujući ove dve komplikacije koji je poslužio kao inspiracija za savremeni 5930G. Radi se o referenci 1415 koja je prozvedena u žutom zlatu prečnika 33mm sa funkcijama hronografa i svetskog vremena. Ovaj model sa Breguet brojevima prozveden je 1940. godine i to samo u jednom primerku (do sada je poznat samo jedan). Na brojčaniku mu se nalaze dve skale ”pulsations” i ”respirations”. Sve ovo na gomili bi značilo da je njegova cena, bar početna na aukciji ne manja od par miliona evra!

čuveni Patek PHILIPPE REF. 1415 HU sa funkcijom hronografa

JELENA ĐOKOVIĆ: HUBLOT Classic Fusion King Gold – 16.400 evra

Supruga Jelena Đoković je pratila Novaka noseći na ruci isti brend kao i on na dodeli pehara – Hublot. Ona se opredelila za jedan veoma damski i elegantan Hublot Classic Fusion proizveden u King Goldu (naziv za roze zlato koje je Hublot patentirao). Njen odabir se sveo na zlatan sat prečnika 33mm, što savršeno odgovara zglobu jedne dame, nije napadno iako dolazi u kombinaciji crnog brojčanika i crnog kaiša sa zlatnim kućištem.

izvor: Sat na Ruci Instagram Profil

DIJANA ĐOKOVIĆ: HUBLOT Classic Fusion / Big Bang

Dijanin izbor me je namučio. Nisam uspeo do kraja da odgonetnem njen izbor pre svega zbog nedostatka dovoljno dobrih fotografija. Na jednoj koju sam uspeo da pronađem vidi se da se radi o brendu Hublot i o njihovom King Gold modelu. Takođe se vidi da je prečnik sata veći od 39mm a ne veći od 41mm (upoređujući sa satom koji nosi njen suprug Srđan i koji je 39.5mm).

Dijana Đoković i njen suprug – primetite razliku u dimenzijama satova, Dijana nosi veći sat

U svakom slučaju ona se odlučila za zlatan sat na belom gumenom kaišu i sa belim brojčanikom a roze zlatnim kućištem. Cenasata u tom slučaju ne bi trebala da bude manja od 18.000 evra, ali nemojte me držati za reč, jer je moguće da u njenom slučaju grešim.

mogući izbor Dijane Đoković br.1
mogući izbor Dijane Đoković br.2

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ: ROLEX Daytona ref. 116576TBR – 320.000 evra

Nije čudno što na tribinama vidimo i Ibru. On i Novak su dori drugovi a Zlatan je nedavno završio fudbalsku karijeru i već je krenuo da uživa u zasluženoj penziji. Ako ovaj tekst ikada stigne do Ibrahimovića ili njemu bliske osobe neka mu prenese ovo ”Ibra volim te i hvala ti na svemu!” (ovo kažem kao veliki fan AC Milana).

izvor: Sat na Ruci Instagram Profil

Za ovo istorijsko finale Ibra je odabrao jednu od najluđih Daytona koje ste videli: ref. 116576TBR model proizveden u 40mm platinastom kućištu sa dijamantskim popločanim brojčanikom i baguette dijamantskim bezelom. Znam, previše toga sam stavio u jednu rečenicu ali pogledajte fotografiju i dalji komentar je suvišan! Ovo je jedna od najskupljih Daytona u radnji sa cenom od 160.000 evra, dok je na tržištu duplo skuplja…

KYLIAN MBAPPE: HUBLOT Big Bang Original Diamonds – 16.800 evra

Mladi fudbalski as sedeo je odmah do Zlatana Ibrahimovića i njih dvojica su u kadru bili bar 10 puta za vreme finala. Priznajem, nisam očekivao takav raspored sedenje (pravim se pametan) s obzirom da su finalu prisustvovali Olivier Giroud i Theo Hernandez, doskorašnji saigrači Zlatana Ibrahimovića. Da ne grešim dušu saigrači su i Mbappea u reprezentaciji Francuske. Elem, on je na ruci nosio Hublot vredan oko 17.000 evra.

izvor: Sat na Ruci Instagram Profil

Čelični sat sa dijamantskim bezelom i crnim brojčanikom dolazi na gumenom kaišu i ovo je Mbappeov izbor za svakodnevne prilike. On je, kao i Novak, zaštitno lice brenda Hublot i poseduje mnogo njihovih satova ali nosi najviše. Radi se o satu prečnika 41mm i automatskim mehanizmom sa rezervom rada od 42h.

TOM BRADY: ROLEX Day-Date ref. 228206 – 150.000 evra

Sasvim slučajno sam ostavio najvećeg ikada za kraj. Neko je morao biti poslednji. Tom Brejdi je, za one koji ne prate sport, najbolji grač američkog fudbala svih vremena, takozvani GOAT. To je dovoljno da vas podstakne na dalje istraživanje o njegovom liku i delu a ako nije onda se zadovoljite informacijom koji je sat nosio na finalu.

izvor: Sat na Ruci Instagram Profil

On se opredelio za veoma redak i prelep Rolex Day-Date napravljen u platini prečnika 40mm sa maslinasto zelenim brojčanikom. Radi se o specifičnom satu jer se umesto klasičnih belo zlato indeksa na ciferu nalaze arapski brojevi (baš arapski) sa arapskim ispisom dana i datuma.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.