Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Novi PRX – klasika u univerzalnoj veličini

Dimenzija PRX Powermatic 80 kojoj se većina nadala

Tissot nas ponovo pozitivno iznenađuje, ovaj put sa novim modelom u popularnoj PRX kolekciji. Do sada smo bili upoznati sa hronografom od 42mm, Powermatic 80 i kvarcnim modelom od 40mm i modelima samo u kvarcnom izdanju od 35mm, ali sada Tissot donosi novu verziju ovog kultnog sata, Powermatic 80 u 35mm. Inspirisan originalnim Tissot modelom iz 1970-ih godina, novi PRX model spaja klasične i moderne elemente, pružajući neodoljivu kombinaciju stila i funkcionalnosti.

izvor: Tissot

Prvi PRX Powermatic 80 sa dimenzijama od 40mm su pratile kritike od strane ljubitelja sa manjim zglobom. Iako 40mm na prvu ne djeluje preveliko ipak zbog specifičnog dizajna i integrisane narukvice ovaj model se nosio kao 42, možda čak i 43mm. Ovo je bio glavni razlog zašto svi oni sa zglobom manjim od 18cm nisu mogli uspješno da iznesu ovaj model.

Dimenzije sata su važan faktor prilikom odabira sata, a novi model 35mm pruža univerzalnu veličinu koja će privući širok spektar kupaca (konačno sat za Strahinju). Za one koji preferiraju nešto manje modele, ovo je savršen izbor koji pruža elegantan izgled i udobno nošenje. U poređenju sa PRX Powermatic 80 modelom od 40mm, ovaj manji model nudi kompaktniju formu, ali zadržava sve karakteristike koje ga čine izuzetnim.

izvor: Tissot

Ovaj novi dodatak kolekciji nije limitirana serija, već postaje stalni dio Tissot PRX kolekcije.

Novi PRX Powermatic 35mm zadržavaju prepoznatljiv retro dizajn sa elementima iz 70-ih godina, što ovaj model čini posebno atraktivnim za ljubitelje klasične estetike. Integrisana narukvica savršeno se uklapa u kućište sata, pružajući jedinstvenu udobnost prilikom nošenja.

Kućište Tissot PRX Powermatic 80 35mm takođe se može pohvaliti vodootpornošću do 100 metara, čineći ga idealnim za svakodnevno nošenje, te se ne morate brinuti o tome da li je vaš ljubimac zaštićen od vode i prašine, jer je Tissot osigurao da ovaj sat izdrži zahtjevne uslove.

izvor: Tissot

Cifer novih modela je zadržao isti teksturni dizajn kao i kod orginalnog Powermatic 80 sa ”waffle” uzorkom i predstavljeni su modeli sa četiri različita cifera. Kao i kod većeg modela dobili smo crni, plavi i zeleni (najpopularnija boja modernih cifera) teksturni cifer, ali nova kolekcija je obogaćena sa novom ”bojom”, tako da smo dobili i biserni (MoP=Mother of pearl) brojčanik, takođe sa ”waffle” teksturom. Biserni ili Mother of pearl cifer će zasigurno doprinjeti popularnosti ovog modela i sa ovim ciferom PRX definitivno postaje unisex model.

izvor: Tissot
izvor: Tissot

Novi PRX model pokreće mehanički mehanizam Powermatic 80, isti mehanizam kao i kod modela od 40mm. Baziran na ETA 2824-2, ovaj mehanizam pruža preciznost, pouzdanost i rezervu snage od 80 sati, a o njemu smo pisali već dosta puta u člancima koji prate modele iz Swatch Grupacije. Kao i kod prethodnika i kod novog modela možete uživati u pogledu na mehanizam kroz providno staklo na poklopcu kućišta.

izvor: Tissot

Novi modeli u PRX kolekciji će se prodavati po cijeni od 745,00 EUR za crni, plavi i zeleni model, dok će model sa novim Mother of pearl teksturnim ciferom imati cijenu od 795,00 EUR. Novi modeli su već dostupni na zvaničnom Tissot sajtu.

izvor: Tissot

Tissot PRX Powermatic 80 35mm predstavlja impresivan dodatak PRX kolekciji. Sa elegantnim dizajnom, univerzalnom veličinom i vrhunskim mehaničkim mehanizmom, ovaj sat pruža kombinaciju stila i funkcionalnosti. Sa ovim novitetom Tissot je još jednom dokazao da osluškuje i odgovara na zahtjeve tržišta.

Sa sve većim interesovanjem za manje satove koji su trenutno popularni, verujemo da će novi Tissot PRX model privući mnogo pažnje i zadovoljstva kod ljubitelja satova koji cene klasičan dizajn, univerzalnu veličinu i mehaničku izvrsnost.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.