Menu
satnaruci.jpg
Autor: Jovan Jovanović

Senzacija: Rolex izbacio novu Daytonu!

Za ljubitelje Rolexa, nema opuštanja.

Postoji dobar razlog da posetite svoj omijeni Rolex butik, sa nadom da je baš on odabran, da se u njegovom izlogu šepuri nova Daytona ref. 126529LN, i to jedna vrlo specifična. Predstavljena povodom sto godina postojanja čuvene trke Le Man, nova Daytona plovi na tom vajbu, donoseći sa sobom određene (Paul Newman) specifičnosti.

izvor: Rolex

Nova Daytona dolazi u poznatom ruhu, ali je ipak dosta drugačija. Promera 40mm, izrađena je od osamnaestokaratnog belog zlata. Tu je Cerachrom (keramički) bezel, gde se dešava i prva vizuelna specifičnost – broj 100 na tachymeter skali obojen je u crveno, obeležavajući 100 godina postojanja Le Mana.

izvor: Rolex

Na Rolex sajtu za sada može se birati samo u konfiguraciji sa crnim ciferom, te deluje da će biti samo u tzv. Reverse panda dial izdanju. Subdial (mali brojčanici) nosi određene novine, koje upućenima donose miris Hollywooda.

Ali idemo redom.

izvor: Rolex

Na levom malom brojčaniku možemo videti oznake 6, 12, 18, 24, umesto dosadašnjih 3, 6, 9, 12. Da, nova Daytona ima hronograf funkciju koja meri vremenske intervale do 24 časa, što znači da se u njoj zapravo krije potpuno novi mehanizam. Zaista, umesto dosasašnjeg mehanizma 4131 u novoj Daytoni nalazi se potpuno novi mehanizam oznake 4132.

izvor: Rolex

Osim dužine merenja, na malim brojčanicima možemo videti i jedan poznat, toliko željeni detalj – Paul Newman oznake markera (mali markeri koji se nalaze na malim brojčanicima, koji izgledom podsećaju na čekić). O tome šta sve čini Paul Newman Daytonu, i šta je sve taj časovnik, moći ćete da čitate
uskoro na sajtu Sat na Ruci, u projektu koji tim povodom spremamo.

izvor: Rolex

Ukoliko se časovnik okrene, može se videti providan caseback, koji nam daje uvid u novi mehanizam. Na sajtu nema naznaka da je u pitanju limitirana verzija, ali na određenim sajtovima nema ni cene. Na mestu cene, stoji natpis – Price on request (što je svakako ukazuje na to da će biti retka i skupa).

izvor: Rolex

Pojedini svetski portali prenose cenu od 42.407 evra, dok ,,obična“ Daytona u belom zlatu košta 42.100 evra. Kao i do sada, Daytona je vodootpornosti 100 metara, dolazi sa istom rezervom rada – 72 časa, potpuno istih dimenzija na Oyster narukvici, sa visoko poliranim centralnim linkovima.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.