Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Godina zmaja donosi nam mnogo noviteta!

Prvi među luksuznim novitetima je sat brenda Ulysse Nardin!

Godina 2024. je u kineskom kalendaru označena kao godina zmaja. Zaista zvuči moćno deliti i nazivati godine po životinjama i mitskim bićima. Brendovi u svetu satova koriste kineski kalendar kako bi se približili kineskoj publici, koja je sve imućnija i koja sve više utiče na svet horologije i na taj način dobijaju potrebnu inspiraciju za nove modele.

U okviru postojećih serija satova svaka kompanija izdvoji neki interesantan model koji će biti nosilac limitirane serije i koji će biit obeležen životinjom koja je čuvar godine. U ovom slučaju imamo zmaja koji je poslužio kao inspiracija kompaniji Ulysse Nardin da napravi novi sat vredan čak 100.000 evra.

izvor: Ulysse Nardin

Novitet nosi pun naziv Ulysse Nardin Blast Tourbillon Dragon (Year) i biće napravljen u roze zlatu u kombinaciji sa crnim DLC keramičkim detaljima. Kućište ovog noviteta zadržalo je standardni oblik za Blast seriju sa prečnikom od 45mm i malom debljinom te je brojčanik pretrpeo najveće promene. Na njemu se jasno vidi vatreni zmaj koji nedosvimsleno poručuje ”ovo je sat za godinu Zmaja”.

izvor: Ulysse Nardin

Zmaj ”obilazi” ceo brojčanik i završava svoje putovanje kod pozicije 6 gde se iznad letećeg turbijona (komplikacije ovog sata) nalazi biser koji simbolizuje verovatno Sunce. Ceo cifer je skeletonizovan kao i mehanizam koji se vide kroz safirno staklo sa obe strane. Kalibar UN-172 je automatski mehanizam kućne radinosti sa rezervom od tri dana.

izvor: Ulysse Nardin

Novi UN Blast Dragon biće proizveden, gle čuda, u svega 88 primeraka. Znate da je u Kini 8 srećan broj te je ovaj broj limitiranih satova zaista očekivan jer osam je premalo, a 888 previše za kompaniju luksuznih satova čiji jedan model, kao u ovom slučaju, košta impresivnih 100.000 evra!

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.